Højtlæsning er også for voksne!

22.11.23
Det er ikke kun børn, der har gavn af højtlæsning. Højtlæsning er også en god måde for voksne at lukke ned for tankestrømmen på, slappe af og bare lytte til en god historie. Og så er højtlæsning en dejlig ting at være fælles om.

Vi er så vant til, at højtlæsning er noget, vi gør sammen med børn, men mange af de gode ting, der er ved højtlæsning, gælder også for voksne.

Når man lytter til en historie, der bliver fortalt af andre, kan man lade tankerne vandre. Man skal ikke koncenterere sig om ordene på siden eller sætningernes opbygning, men kan i stedet lytte til historien. Hvad gør historien ved os? Hvilke tanker og følelser sætter den i gang?

Højtlæsning er også en god og anderledes måde at være sammen med hinanden på. At være sammen om en læseoplevelse kan være en utrolig hyggelig og nærværende stund, der giver mulighed for at tale om de små og store ting i livet. Man kan forsvinde ind i et andet univers, koble af og lægge hverdagens bekymringer og tommerum bag sig for et øjeblik.

Højtlæsning kan være en form for mindfullness, som samtidig er med til at opbygge vores forståelse for andre mennesker og verden omkring os. Vi bliver klogere, mere rummelige og får nye inputs - og måske læsningen inspirerer os til at tage nogle andre snakke end vi plejer?

I januar 2024 har vi fokus på højtlæsning for både børn og voksne, så følg med her på siden for at se alle de arrangementer vi tilbyder. 

Herunder har vi samlet nogle bøger, som er gode at læse højt for hinanden. Rigtig god fornøjelse!