Glenn Bech vinder Politikens Litteraturpris

09.03.23
Politikens Litteraturpris går til Glenn Bechs manifest ’Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet’ og sjældent har Politikens læsere været mere enige om vinderen.

Vi får besøg af Glenn Bech den 20. april 2023 kl. 19 på Skælskør Bibliotek til en spændende litterær aften, når han vil fortælle om sin debutroman “Farskibet”. Det er en personlig fortælling om svigt, vold og en familie i krise. Det er en historie om giftig maskulinitet og om, hvad det vil sige at være mand, men også en fortælling om valg. Bestil din billet HER

Med Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet retter Glenn Bech et kraftfuldt og glødende opråb mod klassesamfundets evige ekskludering. I manifestet brænder Glenn Bech alle illusioner om lige muligheder ned og insisterer på at tale ud fra sine egne erfaringer i klassesamfundet.

Manifestet stiller spørgsmål og rækker ud efter, at vi reflekterer intersektionelt, så magtrelationerne kan forandres for alles bedste. Med skriften som vigtigste redskab placerer Glenn Bech sin indignerede stemme i verden, så det runger i alle afkroge.

’Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet’ er et overbevisende og vigtigt statement om strukturer, der må ændres, hvis vi vil have alle i samfundet med.

Politikens Litteraturpris

Politikens Litteraturpris er blevet tildelt siden 2012. Den er til for at sætte spot på ny dansk litteraturs ypperligste værker. Prisen uddeles en gang om året baseret på en afstemning blandt Politikens Læsere.

Kilde til tekst: Julie Hastrup-Markussen, Litteratursiden.

Billede: Sara Galbiati, Gyldendal.