Lotte Kirkeby
Lotte Kirkeby

Forfatterstafetten: Lotte Kirkeby

25.03.22
I Forfatterstafettens andet indslag i foråret 2022, møder vi Lotte Kirkeby der fortæller om sit forfatterskab og tager fat på temaet "Hvor meget skal man egentlig lade som om?".

"Vi har alle sammen prøvet at stå i en skolegård til de der forfærdelige forældreting og ladet, som om vi hygger os," siger Lotte Kirkeby Hansen.

Hendes seneste roman “Hvis man ikke vidste bedre" prikker hul på forestillingen om parcelhusdrømmen med den gode mor og den lykkelige familie i fortællingen om en kvinde, der tager livtag med, hvor meget man skal lade som om, man er lykkelig i noget, man ikke rigtig er lykkelig i, og hvor egoistisk kan man tillade sig at være som mor i de livsvalg, man træffer.

Det er de nære relationers dilemmaer, ansvaret over for sig selv og ansvaret over for andre, der løber som en rød tråd gennem Lotte Kirkebys forfatterskab.

Her kan du møde hende i et veloplagt interview med Forfatterwebs litteraturformidler Sarah Corner-Walker Hvidberg. Lotte Kirkeby er forårets anden gæst i Forfatterstafetten, hvor du kan opleve 10 af tidens mest populære og kendte forfattere.


 

Forfatterweb 
Forfatterweb er et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere, både nulevende og afdøde. Udvalget er bredt, og der medtages både klassiske forfatterskaber og debuterende forfattere inden for alle genrer.

Du har adgang til Forfatterweb som bruger af biblioteket med dit bibliotekslogin; cpr.nr. og 4-cifrede kode.

Kilde: Forfatterweb

Lotte Kirkeby
Lotte Kirkeby: Hvis man ikke vidste bedre : roman GennemseGennemse
  • Bog

Hvis man ikke vidste bedre : roman

Af Lotte Kirkeby (2022)
En ældre isoleret kvinde holder øje med omgivelserne fra sit vindue, mens hun tænker tilbage på dengang, hun var nygi...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Jubilæum : noveller

Af Lotte Kirkeby Hansen (2016)
19 korte noveller, der handler om hverdagen, om vores relationer til hinanden og de afgørende øjeblikke i livet, hvor...
Læs mere
Lotte Kirkeby Hansen: De nærmeste : roman GennemseGennemse
  • Bog

De nærmeste : roman

Af Lotte Kirkeby Hansen (2019)
Eva, Anna og Christian skal tømme deres barndomshjem efter faderens død og moderens selvmord. De tre søskende sørger ...
Læs mere