Den blå tråd af Anne Tyler

05.03.18
For det meste er jeg forsigtig med at låne tykke bøger, men når det gælder Den blå tråd, var det slet ikke noget problem at den var på 423 sider. Tvært imod, den burde været meget længere! Historien starter i 1936 da bedstefaren bygger det store familiehus på Bouton Road og bliver knyttet til det for livet.

Anne Tyler er en herlig fortæller og det tager ingen tid før læseren er kendt på Bouton Road i Baltimore.  Red og Abby overtog huset da hans forældre dør pludselig.  De får tre børn, en dreng og to piger.  I Reds tømrerfirma dør en af arbejderne og efterlader en to-årig dreng som vokser op i huset som del af familien.  Den ældste søn, Denny, er ret sær og ustabil og forlader familien som ikke aner hvor han er i lange perioder.  Adoptivsønnen, Stilkie, er derimod, er en stabil og solid type som arbejder i firmaet og er en god støtte for forældrene ligesom de to piger som bor med sine familier i nærheden.

I tilbageblik følger vi de forskellige generationer og ser hvordan de enkelte børn og svigerbørn udvikler sig.  Igennem årene mødes familien sjældent samlet, men alle indfinder sig da Abby får problemer med hukommelsen og har gået sin vej gentagne gange.  Alle bekymrer sig og vil hjælpe,  især  Stilkie, som beslutter at flytte ind med kone og børn.  Det virker som den bedste løsning for familien, men kun indtil den ”fortabte søn”, Denny, vender tilbage og har helt andre planer.

Anne Tyler skriver virkelig godt og folder historien ud så det er umuligt at slippe den.

Materialer
Anne Tyler: Den blå tråd GennemseGennemse
  • Bog

Den blå tråd

Af Anne Tyler (2017)
Familien Whitshank er en tilsyneladende velfungerende familie, som har boet det samme sted gennem generationer. Genne...
Læs mere