Pladespiller
Pladespiller

Vinyler fra 2018

10.12.18
Vinyler køber Slagelse Bibliotekerne mange af og her får du et indblik i nogle af de forskellige, der er købt i 2018 - og husk vi har mange flere spændende vinyler end de 9 nævnt her. Denne liste er ikke baseret på årets 9 bedste udgivelser. Den er inspireret af hvad, der i året har fanget musikindkøber og bibliotekar Preben Erck.

13 rivers
Af Richard Thompson
Hvor er det rart når en musiker viser at der stadig kan skabes gode melodier, på en plade der føles som en af de bedste i en lang karriere, der ellers aldrig har budt på de store musikalske kommercielle sejre. Giv 13 rivers en chance – du vil ikke fortryde det. Denne er også købt på cd.

Negative capability 
Af Marianne Faithfull
Og over til endnu en sangskriver fra tresserne. Her er det 21. album fra Marianne Faithfull, en smuk lavmælt samling sange med Marianne Faithfulls godt brugte stemme. Et højdepunkt på en smuk plade, er nummeret The gypsy faerie Queen, hvor Nick Cave medvirker. Ligeledes får du også lige en meget smuk udgave af As tears go by.

God's favorite customer
Af Father John Misty
På album nummer fire synger Father John Misty atter om sig selv, og det på et tidspunkt hvor det hele går ad helvede til for ham selv. Opløftende på en lidt sær måde i kraft af de vel gennem førte sange.

Hope downs
Af Rolling Blackouts C.F. 
Fra Australien kommer her et nyt navn, Rolling Blackouts F.C. En debutplade som viser at kontinentet indeholder mere end Go-Betweens, Nick Cave og AC/DC. Friskhed,gå-på mod og klingende lyd og her kommer vi med vores version af guitar og gode melodier.

Elskede at drømme, drømmer om at elske
Af Peter Sommer  
Jeg har altid haft en svaghed for Peter Sommers stemme. Uanset om det er den rockede del med bandet Tiggerne eller den let jazzede støvede del med Bremer/McCloy som medspillere, er det umiskendeligt Peter Sommer.

Bottle it in
Af Kurt Vile 
Amerikanske Kurt Vile slingrer charmerende af sted på endnu et uskolet soloalbum, som det er svært ikke at holde af, men som samtidig bærer præg af at begrænsningens kunst er en svær ting. Det skulle simpelthen være kortet en del ned og der er for meget fyld. På streaming er det nemt at springe over ”fyldet” og det er måske her at vi indser vinylens velsignelser.Lige pludselig finder du af  det og det nummer også hører til de smukke og formfuldendte. Man kan føle sig helt hensat til ”gamle dage” hvor du var nysgerrig og ikke bare sprang videre til næste nummer.

The Beatles
Af The Beatles
Når man hører disse er det svært at genkende alle historierne om fjendskab internt i gruppen. Hør dem – de bobler af spilleglæde og den samhørighed i klangen, der kommer af at du ved at de andre er med på den tangent, som ex. Helter Skelter og While my guitar.. er på vej ud af. Denne er købt både i den fuldstændige 6CD udgave og som firedobbelt vinyl. Begge  indeholder de legendariske, Esher demos, indspillet i George Harrison hus

More blood, more tracks
Af Bob Dylan 
Selv om jeg ikke er fan af Dylan, så er Blood on the tracks, noget af det bedste som Bob Dylan har lavet. Dette album tager dig med en tur i maskinrummet og det er en ren fornøjelse at høre nogle af optagelserne fra samme session. Her kan f.eks. nævnes nummeret Tangled up in blue. 

Live in Europe
Af Melody Gardot 
På trods af det fransk klingende navn er Melody Gardot amerikaner. På denne live plade, og hun har flere gange gæstet Danmark ved forskellige jazz festivaler, kan du høre numre som hun selv har udvalgt til denne udgivelse, bl..a. Who will comfort me og klassikeren Over the rainbow.