Sort-hvid klassikere på filmstriben

Af Anonym (ikke efterprøvet)
24.04.20
Dyk ned i filmskattene og se klassikerne. Husk du skal være bosat i Slagelse Kommune og oprettet som låner for at benytte dig af Filmstriben.

Metropolis, 1927

I fremtidens lyse skyskraberby Metropolis lever forretningsfolk, funktionærer og forlystelsessyge unge mennesker. Men i byen i mørket under jorden lever arbejderne en slaveagtig tilværelse med produktionsapparatets maskiner. En dag gør arbejderne oprør ...
 

Moderne tider, 1936

Charlie arbejder ved et samlebånd, hvor han dagen lang skal udføre det samme arbejde. Det bliver for meget for Charlie, og han slår pjalterne sammen med en skøn gadepige. Sammen vender de to storbyen ryggen og går ud ad landevejen mod solopgangen.
 

Det søde liv, 1960

I 'Det søde liv' lever journalisten Marcello Rubini et dekadent liv blandt det sofistikerede jet-set i Rom. Han har store ambitioner om at skrive seriøse artikler, men lader sig forføre af den dekadente livsstil. En dag må han træffe et valg.
 

Vampyr, 1932

En ung mand, Allan Gray, ankommer til en kro ude på landet. Samme aften får han besøg af en ukendt mand, der beder ham om at hjælpe med at frelse en ung pige, der er i fare. Hun viser sig senere at være den ukendte mands datter. Kort efter bliver den ukendte mand, der bor på et stort gods, myrdet, og den unge mand må selv prøve at komme den unge pige til undsætning. 
 

Det syvende segl, 1956

Ridder Antonius tid er omme. Han udfordrer imidlertid Døden til et parti skak, og forbliver i live så længe spillet varer. I sin henstand håber Antonius at udføre en enkelt meningsfuld handling.
 

Den fremmede, 1946

Wilson er FBI-agent med speciale i at fange flygtede nazi-forbrydere, og han er på sporet af den berygtede Franz Kindler. Jagten fører Wilson til en lille by, hvor forbryderen lever under ny identitet, og Kindler tøver ikke med at begå mord for at undslippe loven.
 

Fluernes herre, 1963

En flok engelske skoledrenge strander efter et flystyrt på en øde ø og opretter deres eget samfund med magtkampe og stridigheder. Filmen er baseret på roman af William Golding.
 

Elevator til skafottet, 1958

Julien Tavernier har planlagt det perfekte mord og rydder sin chef af vejen for at bane vej til dennes smukke hustru. Men en undselig detalje sætter ham fast i en elevator, mens hans bil stjæles af en ung mand, som under hans navn begår dobbeltmord!
 

Cléo fra 5 til 7, 1961

Cléo bevæger sig rundt og rundt i Paris, mens hun venter på resultatet af en lægeundersøgelse, som hun frygter vil betyde en dødsdom.