Par sidder og ser TV

Fede franske film

Franske film er i sort/hvid og varer mindst fire timer! Sådan lyder en gammel fordom om fransk film i hvert fald – men alle, der har set ”De Urørlige” ved, at den påstand er helt forkert. Fransk film er mangfoldig, underfundig, barsk, rørende, sjov, grov, stilfærdig, dramatisk, finurlig og varm…der er alt fra feel good-film til originale lejemorder-film – alt sammen med et fransk tvist. Nedenfor kommer ni fabelagtige, finurlige franske film med en lille overvægt af dem, der fremkalder brede smil – og de anbefales alle varmt! Filmene er alle på Filmstriben, og som låner på Slagelse Bibliotekerne har du nem adgang til dem. Du skal bare logge på med dit personnummer og den pinkode, du bruger på dit lokale bibliotek.

Den fabelagtige Amelie fra Montmartre
2001
Amélie holdes som barn hjemme, fordi far mener hun har et svagt hjerte. Som voksen arbejder hun på en café, får en åbenbaring og finder sin bestemmelse i livet som skytshelgen for andre. Hun arrangerer andres forelskelser, men sit eget kærlighedsliv har hun svære ved.
Nomineret til 5 Oscars og vinder af to britiske BAFTA-priser i 2002. Vandt en Robert i 2003 som Årets udenlandske film.
https://fjernleje.filmstriben.dk/film/2435738400/den-fabelagtige-amelie-...

Koncerten
2009
Andrej Filipov har været feteret dirigent på Bolsjojteatret, men blev fyret under en opførsel af Tjajkovskijs violinkoncert, fordi han nægtede at skille sig af med orkestrets jødiske medlemmer. Men pludselig får Andrej tredive år senere mulighed for oprejsning!
https://fjernleje.filmstriben.dk/film/2807112400/koncerten

Kvinderne på sjette sal
2010
Da ægteparret Joubert, hvis liv er at sammenligne med et velsmurt, men anonymt klokkeværk, får ny spansk tjenestepige, finder monsieur Joubert ofte anledning til at forlade sin luksuslejlighed. Han gæster ejendommens sjette sal, hvor de livsglade tjenestepiger bor!
https://fjernleje.filmstriben.dk/film/2932366600/kvinderne-pa-sjette-sal

Samba
2014
Samba fra Senegal arbejder illegalt i Paris. Da han møder immigrationsmedarbejderen Alice, opstår et smukt og tæt venskab. Alice er en karrierekvinde i genoptræning efter et anfald af stress. Hun bliver en hjælp og støtte for Samba, der på sin måde også forstår at hjælpe Alice gennem krisen.
https://fjernleje.filmstriben.dk/film/9000002918/samba

Mine eftermiddage med Margueritte
2010
Den godmodige, lidt klodsede Germain, der er i 50erne, har aldrig åbnet en bog. Men da han møder den belæste 95-årige Margueritte formår hun at åbne hans øjne for litteraturen som middel til at bearbejde hans eget traumatiske forhold til sin gamle mor, der altid har hadet ham.
https://fjernleje.filmstriben.dk/film/2897953300/mine-eftermiddage-med-m...

De kaldte hende Sarah
2010
Journalisten Julia Jarmond støder under research til en artikel om det franske politis arrestation af 13.000 jøder i 1942 på navnet Sarah. Sarah låste sin lillebror ind i et skab for at beskytte ham, da politiet banker på døren. Hvad skete der med denne Sarah? Og med lillebroderen?
https://fjernleje.filmstriben.dk/film/2871284700/de-kaldte-hende-sarah

Vi ses deroppe
2017
De to soldaterkammerater Albert og Édouard overlever 1. Verdenskrigs rædsler, men ikke uden ar på krop og sjæl. De hutler sig gennem dagligdagen i Paris og føler sig marginaliserede og udnyttet. Lige indtil Édouard får ideen til et helt fantastisk svindelnummer.
https://fjernleje.filmstriben.dk/film/9000004862/vi-ses-deroppe

Nikita
1990
Nikita skyder bedøvet af narkotika en politibetjent. Hendes skæbne synes herefter at skulle blive et liv bag tremmer. Men Nikita får et interessant tilbud om en ny identitet, en klassisk opdragelse - og en uddannelse som statens effektive lejemorder! Luc Bessons originale film, der senere blev lavet i en amerikansk udgave.
https://fjernleje.filmstriben.dk/film/2803280300/nikita

Mine helte
2012
Den midaldrende Maxime har mistet lysten til ægteskabet og hans firma er på fallittens rand. Men da hans mor arresteres og dernæst illegalt skjuler et barn for myndighederne, må Maxime træde til og hjælpe med at få skabt fred mellem sine forældre - og arrangere jul i utide. Langsomt kommer livsglæden tilbage.
https://fjernleje.filmstriben.dk/film/9000001602/mine-helte