Snup en serie i din ferie, bibliotekaren Arne anbefaler bogserier

Snup en serie i din ferie

30.06.20
Føles det lidt som at miste en god ven, når du bliver færdig med en bog? Her er et fedt tip! Læs en serie, så kan du hurtigt kaste dig over den næste bog. Bibliotekaren Arne har samlet en stribe serier, som han anbefaler, du kaster dig over.

Bibliotekaren Arne anbefaler bogserier

Så er det sommer, og der er masser af tid til at læse. Jeg elsker at læse serier, da jeg får mulighed for at lære hovedpersonerne rigtig godt at kende og virkeligt kan leve mig ind i bøgerne.

 

Men at finde en rigtig god serie kan være svært. Her får du et par af mine yndlingsserier og jeg håber de vil hjælpe dig til at få en fantastisk sommer fyldt med læseoplevelser.

Den første serie jeg læste – og som stadig holder

En serie jeg altid kan vende tilbage til, er Anne fra Grønnebakken. Selv om den er mere end 100 år gammel, så er den stadig helt fantastisk. Den handler om pigen Anne, der bor på et børnehjem og bliver adopteret af det ældre søskendepar Marilla og Matthew. De har nemlig brug for en stærk dreng, der kan hjælpe dem på gården. Som du nok kan gætte, er Anne en pige, så noget går helt galt. Heldigvis får Anne lov at blive, og det bliver starten på et helt nyt liv for Anne fyldt med oplevelser, men også mange uheld. Anne har det nemlig med at være uheldig næsten uanset hvad, hun gør af gode ting. En dag har hun fået lov til at invitere en veninde på saftevand, men uheldig som Anne er, så får hun taget ribsvin og drukket Diana fuld – og det giver Anne store problemer. Det er en skøn og hjertevarm serie, fyldt med venskab. Der er hele ni bøger om Anne.

Venskaber af mange slags

Venskaber kan komme i alle afskygninger. Det kan være venskaber, man får med dyr eller mennesker. En af de klassiske og gamle serier, om venskab mellem en hest og en dreng, er Den sorte hingst. En ny serie er Ponyhjerte. Den handler om Anna, der er flyttet på landet med sine forældre. Anna elsker at tegne og drømmer om en dag at få en hest. Hendes forældre er bare ikke med på ideen. En dag møder Anna en vild hest, Ponyhjerte, ude i skoven og hendes drøm går endelig i opfyldelse. Eller gør den? For findes Ponyhjerte virkelig eller er det bare hendes fantasi og tegning, der spiller hende et pus? Det er en rigtig sød og letlæst bog fyldt med drømme, venskaber og heste.

 

Hvis et venskab med en pony ikke lige er, det du tænker på, når du hører ordet venskab, så er det måske Vlog-pigerne, du skal vælge i stedet. Vlog-pigerne handler om veninderne Lærke, Muna og Malle. De tre piger har lavet deres egen vlog, hvor de filmer alt muligt fra deres dagligdag. Det er en underholdende serie om veninder, film, det første kys, forelskelse, mobning og alt det vi oplever i vores liv.

Er du mere til bøger, der blander det okkulte og paranormale ind i venskaber, så er det Mærkelige Mynthe, du skal have fingrene i. Serien handler om Mynthes liv og hendes sære evner. Mynthe kan nemlig læse folks tanker og se ind i fremtiden. Du tror måske, det vil være rart at kunne læse andres tanker eller se fremtiden, men det er det ikke altid. For hvad når man opdager ting, der er ubehagelige? Hvad skal man så gøre? Det er noget af det bogen handler om. Den er også fyldt med venskaber, forelskelse, skilsmisse, mobning og familie blandet sammen med det overnaturlige. Det er en spændende serie, hvis man kan lide bøger med et lidt overnaturligt element.  

Den sidste bog jeg har med om venskaber, er meget anderledes end de andre tre bøger. Den handler nemlig om venskab mellem katte. Serien hedder Krigerkattene. Den handler om katten Røde, der elsker at snuse rundt ude i skoven. En dag bliver han overfaldet af en vildkat og Røde opdager, at der er en hel verden af katte, han aldrig har kendt til! Røde er så dygtig til at slås, at han bliver en del af den vilde kats klan, Tordenklanen. I hans nye liv som vildkat, får han navnet Ildpote og lærer at det ikke er så let at overleve. Der er nemlig andre klaner af katte og de kæmper alle om at få nok mad til at overleve og holde fast på deres område. Det er en vildt spændende bog om venskaber mellem katte. Du lærer virkeligt at forstå mere om katte og deres ”kattelighed”, deres vilde liv og tro, alt sammen skrevet på en helt fantastisk måde.

Sjov på banen

Med serien Bækager Boldklub får du masser af grin, og fodbold på samme tid. Serien handler om den lille by Bækager. Byens førstehold skal spille kamp, men lige før kampstart skifter hele holdet til den anden klub! Nu er det byens andethold, der skal spille kampen. Men lad mig starte med at sige, at det ikke lige er et plus. De kan nemlig ikke spille fodbold og ved dårligt nok, hvad der er op, og ned på en rund fodbold! Det er en helt vildt sjov fortælling om aldrig at give op og kæmpe for det, man elsker med sine venner.  

Serien GOAL! handler endnu mere om fodbold. De er nemlig skrevet af fodboldspilleren Antoine Griezmann og han ved altså næsten alt, om hvordan det er at spille fodbold. Serien er ikke hans egen historie, men han bruger nogle af sine egne oplevelser fra fodbold. Den serie han har skrevet handler om drengen Tony, der drømmer om at blive fodboldspiller og hans kamp for at komme med på holdet, venskab med de andre spillere, og meget andet. Det er en spændende serie fyldt med tempo, og drømme for alle fodboldelskere.
 

Det løber mig koldt ned af ryggen…

Jeg ved ikke med jer, men når jeg ser Tænkehatten på Youtube, så er jeg en anelse skræmt af hans fortællinger om Blodige Mary, og Kaninmanden! Sammen med forfatteren Michael Kamp, har Tænkehatten fået filmene lavet til bøger – og de er ligeså uhyggelige, som fortællingerne du kender fra Youtube. Pas på, når du læser dem, og husk godt med lys! 
 

En anderledes "skole"

Før du stopper med at læse, fordi jeg har skrevet skole, så giv mig lige en chance for at forklare. Det er nemlig ikke skolen, som du kender jeg tænker på. Det her er skoler af den overnaturlige, og meget anderledes slags. 

Jorden er ved at blive invaderet af rumvæsner. Rumvæsner, der er dødsens farlige og allerede har lagt mange planeter øde i hele universet. Men før de helt invaderer Jorden, skal de lige teste, hvor svært det er at slå menneskerne ihjel. De kidnapper derfor en gruppe børn, men de skulle måske have valgt nogen andre! De fire elever fra specialklassen, Anemoneklassen, er nemlig ikke, som børn er normalt. De er skolens og lærernes skræk – og nu bliver de også rumvæsnernes store skræk, for de fire børn har ikke tænkt sig bare at lade Jorden blive opslugt af rumvæsnerne. Serien Specialklassen er supersjov, fyldt med skøre superhelte og klamme rumvæsner, så det er en bog for os, der virkelig elsker det lidt grove og sjove. 

Den anden bog om skoler jeg har valgt hører ikke til i rummet, men det er i en anden verden. Det er nemlig serien om Morrigan Crow og det er fantasy. Morrigan Crow er en helt almindelig pige på snart 11 år, men alt omkring hendes liv er ikke helt normalt. Hun er nemlig ramt af en forbandelse og ved at hun skal dø til midnat på sin 11 års fødselsdag. Men til hendes store overraskelse er det ikke Døden, der kommer efter hende. Det er i stedet en mand, der hedder Jupiter North og han tilbyder hende en plads i Det Forunderlige Selskab, hvis hun kan klare prøverne og undervisningen. Det er en helt fantastisk bog fyldt med magi, oplevelser og venskab, som jeg klart vil anbefale dig at læse, hvis du elsker fantasy, magi, og Harry Potter.
 

At tro på noget

Serien Samlingens vogter handler om Kevin, der opdager, at hans onkel er shaman. Grandonkel Kaj kan bevæge sig i åndernes verden og snakke med dyrenes ånder. Kevin kommer i lære som shaman, men før han bliver oplært, dør hans grandonkel. Kevin arver alle hans mange sære amuletter og skal være det nye bindeled til åndeverdenen. Men det er ikke let, for tyve er på spil og stjæler et særligt åndeskrin fra samlingen. Kevin bliver nødt til at finde alt sit mod og redde åndeverdenen. Samtidig skal han også redde sin egen søster, for et eller andet er helt galt med hende. Er hun besat? Det er en spændende bog, fyldt med magi, ånderejser, som jeg klart kan anbefale, at man giver sig i kast med. 

 

Den sidste serie er Magnus Chase, og fortællingen om de nordiske guder. Den handler om 16-årige Magnus. Han har været hjemløs og boet på gaden siden hans mor døde for næsten to år siden og hans far har han aldrig kendt. En dag bliver han opsøgt af en fjern onkel, der fortæller ham, at hans far var en af de nordiske guder. Guderne har brug for hjælp til at skaffe Sommersværdet tilbage og det har de brug for Magnus til. Han er nemlig den eneste, der har ret til sværdet. Men det er ikke alle, der mener at sværdet tilhører Magnus og han kommer i vild kamp. Det er så vild en kamp, at Magnus dør! Men heldigvis redder en valkyrie ham og Magnus vågner op i Valhalla og her starter en spændende rejse for ham, hvor han skal kæmpe for at beholde sværdet, og sikre at Ragnarok ikke finder sted. Det er en både sjov, og actionfyldt fortælling, om Magnus fyldt med den nordiske mytologi og guder. 

Fandt du ikke en serie, du vil læse? Så kig forbi på biblioteket og snak med bibliotekaren - vi kan helt sikkert finde en god serie til dig...