Rainbow flag

Regnbuefamilier

23.11.18
Familier er ikke kun far, mor og børn. Der findes en bred vifte af forskellige familieformer og her kan du læse mere om familier med to mødre eller to fædre.

Maries mor og mutti
Af Cecilie Hafezan Abel, 2013
Billedbog. I klassen skal børnene fortælle om deres familier og Marie fortæller om Mor og Mutti, men de andre børn tror ikke på, at Marie har to mødre. Fra 5 år.

Niller Pilfinger åbner Bakken
Af Stine Josefine Dige, 2013
Billedbog. Niller Pilfinger er med sine to mødre på Bakken, men bliver hurtigt væk, da han glemmer at vente, mens mødrene er på toilet. Han oplever en masse sjove ting og genforenes til sidst med sine mødre. Fra 3 år. I serien findes også Niller Pilfinger får en flyvetur.

Hele familien
Af Miriam Schiffer, 2015
Billedbog. Sofie bor i en regnbuefamilie sammen med sin far og hans kæreste Palle, men hvem tager man så med, når man skal fejre Mors dag i klassen? Fra 3 år.

Hjaltes første dag i børnehave
Af Marianne Birkeskov, 2017
Billedbog. Hjalte har første dag i børnehaven, og han har sine to mødre med. Mon han hurtigt vil få nye venner? Fra 2 år.

Kimi er med på arbejde
Af Lene Lamberth, 2017
Billedbog. Drengen Kimi synes først ikke, at det er spor sjovt at komme med far på arbejde. Men da far vil hjem, har Kimi en anden mening. Fra 3 år. I serien findes også Kimi får en hund og Kimi lærer at cykle.

Hvor er din far, Polka?
Af Marie Duedahl, 2018
Letbog. Polka skal starte i en ny klasse - og hun skal prøve at forklare, hvorfor hun ikke ved, hvem hendes far er. Polkas far er nemlig donor, og i stedet for, har hun to mødre. Fra 6 år. Lix 8.

Nina har en far og en far
Af Marie Duedahl, 2018
Nina har fint tøj på, for hun skal begynde i 0.a. Hun tager sin far, sin far og sin mor med. De andre børn har kun en far og en mor med. Det lægger en klassekammerat mærke til. Fra 7 år. Lix 5.

Forunderlige familier
Af Gitte Camilla Buus Lyngbye, 2012
Billedbog om seks forskellige typer børnefamilier i lejlighederne i samme hus: Frederiks mor er død, Emilie er adoptivbarn, Mathilde er donorbarn, Sigurd og Freja er skilsmissebørn, Mikkel og Mathias er tvillinger og Esters mødre er lesbiske. Fra 3 år.

Fars nye ven
Af Michael Willhoite, 2010
Billedbog. En dreng fortæller om, hvordan det var, da forældrene blev skilt, og faderen flyttede sammen med en anden mand. Fra 4 år.