Om at være bange
Om at være bange

Om at være bange

13.06.19
Børn kan være bange for alle mulige både små og store ting. Her får I en liste med bøger om at være bange, som kan hjælpe på snakken mellem børn og voksne.

Koalaen der kunne
Af Rachel Bright, Jim Field (2018)
Billedbog på vers. Koalaen Kevin er tryg i sit træ, men han er bange for at lege med de andre dyr. Pludselig en dag sker der noget uventet, så han er nødt til at forlade sit træ og et nyt liv kan begynde. Fra 3 år.

Hvis dagen holder op
Af Lisa Hyder, Per Gustavsson (f. 1962) (2018)
Mon en meteor vil ramme jorden, så alt liv dør? Drengen spekulerer over jordens undergang, indtil det fylder alle hans tanker dag og nat. Heldigvis får han snakket med sin mor, så han kan slippe de sorte tanker. Fra 4  år.

Angst
Af Anna Fiske (2018)
Serie: Følelsesbiblioteket
Om angst som er en følelse man kan opleve, hvis man ofte er bange eller utryg. Fra 6 år. 

Hvordan bekæmper man mørke tanker?
Af Catherine Leblanc, Roland Garrigue (2018)
Man kan ikke undgå at have mørke tanker engang imellem. Men hvad er det, de mørke tanker gør ved os? Hvordan tackler man dem og bliver glad igen? Fra 4 år.

Jeg er bange!
Af Kay Barnham, Mike Gordon (2018)
Serie: Jeg er
Hele dagen hjælper Daniel sine klassekammerater og sin lillesøster med at overvinde deres frygt for hunde, at fremlægge en opgave og tordenvejr, men om aftenen bliver Daniel selv bange for monstrene under sengen. Heldigvis kan han huske nogle af de gode råd han har givet i løbet af dagen, og uhyggen må vige for sund fornuft. Fra 4 år.

Jeg er bange
Af Cornelia Maude Spelman (2013)
Serie: Kender du den følelse? En lille bjørn fortæller om, hvordan det er at være bange, hvad man kan blive bange for og hvad man kan gøre, for at blive glad igen. Sommetider minder frygten om at der er noget man skal passe på. Fra 3 år.

Den sorte kanin
Af Philippa Leathers (2013)
Kanin er bange. En stor, sort kanin følger efter ham hele tiden. Han flygter ind i den mørke skov. Her er Sorte Kanin heldigvis ikke. Fra 3 år.

Muselilles (Emily Gravetts) store bog om frygt
Af Emily Gravett (2007)
Om en lille mus, der har fobier for stort set næsten alt. Men der er også en der er bange for den! Fra 6 år.