Magisk bog
Magisk bog

Magiske bøger og biblioteker

30.04.19
At biblioteker er magiske steder fyldt med massevis af spændende bøger, kan ikke komme som en overraskelse for nogen læsere. Derfor er denne liste også noget helt særligt, for den handler nemlig kun om bøger, der har en handling hvor biblioteker spiller en stor rolle!

Pigen, som ville redde bøgerne
Af Klaus Hagerup (2018)
Anna er flittig biblioteksbruger og gode venner med bibliotekaren. Hun igangsætter en redningsaktion for at låne flere bøger ud så de ikke kasseres. Hun får en særlig bog af bibliotekaren, som ikke har nogen slutning og sætter sig for at finde ud af hvem forfatteren er. Fra 7 år.

Håndbogen (Håndbog for superhelte; 1)
Af Elias Våhlund (2018)
Lisa bliver mobbet på sin nye skole. Hun søger tilflugt på biblioteket og her finder hun en helt særlig bog. Bogen lærer hende at udvikle superkræfter. Og hun finder modet til at tage kampen op mod en tyvebande. Fra 9 år.

Nidstangen (PAX; 1)
Af Åsa Larsson (2014)
Brødrene Alrik og Viggo er flyttet til Mariefred og bliver udvalgt til at beskytte det hemmelige bibliotek. Da en nidstang, en stang med et talende hestehoved, forsvinder fra biblioteket må de byen rundt for at finde den. Fra 10 år.

I magisk mesterlære (Magiens mestre; 1)
Af Jim Højberg (2017)
Tvillingerne Pegino og Pegina kommer i magisk mesterlære hos Bogduhr og Halsuhr. Men det går hurtigt helt galt og de får sig en mægtig fjende som vil gøre alt for at ødelægge Det Magiske Bibliotek. Fra 8 år.

Azur - kaptajnernes planet (Alexandria serien; 1)
Af Jon Bing (2013)
Science fiction. Benji får et gådefuldt budskab fra sin afdøde far og stikker af fra sin skole for at jagte sporet. Over ham svæver et biblioteksskib, som forsøger at få kontakt til en planet der har forbudt bøger. Fra 12 år.

Fie og Benny på jagt efter en bog
Af Judith Koppens, Marja Meijer (2017)
Billedbog. Fie elsker at sidde og læse, men hendes hund Benny vil bare ud og lege. Så får Fie en idé. Hun tager Benny med på biblioteket, for der må da også være en spændende bog, som Benny kan lide. Fra 4 år.

Jeg har været sammen med dinosaurerne
Af Edward Van de Vendel, Floor de Goede (2017)
Billedbog. En dreng låner en bog om dinosaurer på biblioteket. Han rejser til fjerne lande sammen med dem. Hans forældre og søster siger, dinosaurerne er uddøde og ikke levede sammen med mennesker. Men så må de bare se denne bog! Fra 3 år.

Hr. Morris Lessmores blændende, bevingede bøger
Af William Joyce (2012)
Billedbog. Da orkanen fører Morris Lessmore til huset, hvor bøgerne har hjemme, fortaber han sig i de mange historier, som huset rummer. Da hans liv er slut, står en ny generation klar til at lade fortællingerne gå videre. Fra 5 år.

Pipliotek
Af Lorenz Pauli, Kathrin Schärer (2011)
Billedbog. En mus jages af en ræv. De ender på et bibliotek, hvor musen redder sit liv ved at vise ræven en helt ny verden af oplevelser og viden, der gemmer sig i bøgerne. Fra 3 år.