Et kig til månen
Et kig til månen

Månen for de mindste

12.07.19
Få en hyggesnak om månen med dit barn med disse skønne billedbøger. Vi fejrer 50 året for den første månelanding i 1969.

Månen er ked af det
Af Guido van Genechten
Pegebog. Månen er bedrøvet. Elefanten vil gerne trøste med et kys men kan ikke nå. Ved fælles hjælp lykkes det for elefanten, isbjørnen, tigeren, krokodillen og den lille mus at nå op til månen.
Fra 1 år

Åh åh - månen
Af Jenny Kjærbo
Billedbog med to søpapegøjer, der finder månen og hjælper den op på plads.
Fra 2 år

Drengen i månen
Af Ib Spang Olsen
Billedbog. En aften opdager månemanden sit spejlbillede i vandet. Månedrengen lover at hente den anden måne. Han tager ned på jorden og oplever både sjove og mærkelige ting.
Originaludgave: 1962
Fra 3 år

Clara, Månen og det nye hus
Af Christa Kempter, 2015
Billedbog. Clara skal flytte, men hun vil først slet ikke flytte. Hun vil ikke væk fra børnehaven, vennerne og huset de bor i. Især vil hun ikke væk fra sit værelse, hvor hun føler sig tryg, når månen lyser ind ad vinduet om natten.
Fra 3 år

Måneskinsnatten - en eventyrlig findebog
Af Akemi Yamagata
Billedbog. På en måneskinsnat bliver værelset pludseligt levende. Følg med katten Felix rundt i huset og byen og se om du kan finde de forskellige genstande, der gemmer sig rundt om på billederne.
Fra 3 år

Jeg er astronaut
Af Liesbet Slegers
Billedbog. Hvad laver en astronaut? Hvordan flyver man en rumfærge? Det og andre spørgsmål om rummet kan du få svar på i denne bog om to små astronauter der rejser med rumfærgen til rumstationen og månen.
Fra 3 år

Den lille måneravn
Af Marcus Pfister
Billedbog. En lille ravn får vinger af sølv, da den mobbes til at flyve op til månen for at få lov til at lege med de andre ravne.
Fra 3 år

Af Agnès de Ryckel
Op til månen
Billedbog. Da dyrene hører, at en raket skal sendes op til månen, vil de alle med. Er der plads til alle? Når de frem? Og er månen egentligt bedre end jorden?
Fra 4 år

Månefærd
Af Klaus Westh
Billedbog. Månen er blevet syg, men heldigvis hjælper skovens dyr den hen til Bøgebo, hvor den kan blive passet af Fru Ræv. Men hvordan skal dyrene få Månen op på himlen igen?
Fra 5 år