Skilsmisse
Skilsmisse

Hverdagen som skilsmissebarn

28.03.19
Skilsmisse er noget der påvirker mange børn. Her får I en liste over 9 bøger, man kan bruge når man skal snakke med sit barn om skilsmisse.

Må jeg få mit gulvtæppe med hjem til mor?
Af Anne Sofie Hammer, 2018
Magda bor skiftevis hos mor og far. Når hun skal pakke taske om fredagen, synes Magda, at det er med at få alt det rareste med sig.  Spørgsmålet er om far - og mor - er enige? For 4-6 år.

Selma og mørket og en blød, sort kat
Af Trine Bundsgaard, 2018
Det kan være svært at falde i søvn, når man bor hos mor og kommer til at savne far. Men det hjælper, når mor synger en sang om far og katten Bobby kommer og putter i sengen. For 3-5 år.

En pige med pigsko
Af Mette Vedsø, 2017
Der var engang en pige, der elskede pigesko. Men da forældrene bliver skilt, må pigen søge trøst hos et stort træ. Her indser hun, at hun nu må ønske sig nogle pigsko for at stå fast og slå rødder. For 4-6 år.

Far kommer
Af Inger Lindahl, 2005
Axel skal hen og besøge sin far. Men far er længe om at komme, og Axel bliver utålmodig og surmulet inden far endelig kommer. For 3-5 år.

Hamsteren er væk!
Af Andreas Palmaer, 2014
Elliot har verdens klogeste hamster, og når Elliot bor hos far, er det mor, som passer den. En dag går det galt, og Otto er væk. Nu er gode råd dyre, mor må finde en løsning inden Elliot kommer hjem. For 3-6 år.

To af alting
Af Hanne Kvist, 2013
En dreng har en hund, der hedder Uffe. Han har også en mor og en far, der skal skilles og fra nu af synes, at han skal have to af alting. For 4-7 år.

Frøet
Af Charlotte Bråten
Sandras forældre er skilt, og hun føler sig ikke hjemme nogen steder. En dag finder hun et frø, som hun planter. Der vokser en hest op, som bliver hendes ven og hjælper med at acceptere det nye liv. For 4-8 år.

Farmanden
Af Kim Fupz Aakeson, 2004
Birgers far er flyttet, og nu mangler Birger en far. Men så er der butikken Farmanden, som sælger nye fædre! For 4-6 år.

Troldegrene
Af Camilla Wandahl, 2017
Mor, Far og Erika er i sommerhus. Mor og Far siger, at de skal skilles. Erika løber ud i skoven, hvor hun falder og bliver fanget af troldegrene. Mor og Far finder hende heldigvis og bærer hende hjem igen. For 5-8 år.