Hval
Hval

Hvaler i bøgerne

17.04.19
Hvalen er et fascinerende dyr og på Slagelse Bibliotek kan du til og med 25. maj se en udstilling fyldt med hvaler. Her er der nemlig fokus på kaskelothvalen i den store udstilling. Udstillingen handler om Bent Hallers klassiske fortælling om hvalungen Tangøje og de oplevelser den har i havet. I listen her kan du blive inspireret til at læse om endnu flere hvaler.

Find ud af mere om udstillingen Kaskelotternes sang af Bent Haller.

Kaskelotternes sang (Ill. Lea Letén)
Af Bent Haller (2016)
Hvalungen Tangøjes fortælling om livet i det store hav, da han bliver væk fra sin flok. En historie om kampen for at overleve, men også om forurening af havet, som gør det svært for hvalerne at leve.
Findes i flere forskellige udgaver

I bad med hvalen
Af Susanne Strasser (2019)
Billedbog. Hvalen ligger og slapper af i et badekar helt alene. Men der er også andre, der har lyst til et bad af forskellige grunde. Kan de være i badekaret allesammen?

Den ensomste hval i verden
Af Martin Baltscheit (2019)
Billedbog om "52 hertz"-hvalen. Dybt nede i havet svømmer en ganske særlig hval. Man siger, at det er den ensomste hval i verden - eller er den nu også det?

Walter den glade hval : der er altid en grund til at smile
Af Martin Witt, Mauro Delli Bovi (2018)
Billedbog. Den lille hval Walter er altid glad. Han tænker over, hvordan det må føles ikke at være glad. Walter beslutter sig for at undersøge det og rejser ud i verden, hvor han møder otte børn, der er kede af det.

Stormhvalen
Af Benji Davies (2016)
Billedbog. Louie bor alene ved havet sammen med sin far. En dag finder han en lille strandet hval på stranden. Han tager hvalen med hjem i badekarret. Men mon faren vil opdage den, når han kommer hjem.

En vinter med stormhvalen
Af Benji Davies (2017)
Billedbog. Vinteren nærmer sig, og Louie savner sin ven den lille hval, som han reddede sidste sommer. En vinternat kommer faderen ikke hjem fra sin fisketur. Men så sker der noget helt fantastisk.

Frede - hvalen
Af Per Østergaard (f. 1950) (2016)
Den gamle fisker Frede har engang reddet en hval, som var strandet. Han fik den trukket ud på dybt vand igen, men dagen efter skete der noget, som Frede slet ikke havde regnet med.

Moby Dick : den hvide hval (Ved Maj Bylock)
Af Herman Melville (2007)
Forkortet og bearbejdet udgave af fortællingen om den unge Ismael, hvis eneste ønske er at blive hvalfanger. Sammen med sin indfødte ven får han hyre på en hvalfangerbåd med en gal kaptajn, hvis eneste mål er at få ram på den hvide dræberhval, Moby Dick.
Findes i flere forskellige udgaver.

Hvalerne kalder
Af Siobhán Parkinson (2003)
Drengen Tyke er med sin far på tre rejser til de nordlige polarområder. På hver rejse får han større og større interesse for livet og naturen omkring Arktis, og især for hvalerne.