Hvad skal du lave? anmeldelser af bøger, spil og film

Hvad skal du lave?

01.07.20
Kloge børn keder sig aldrig... En flok kvikke unge hoveder har anmeldt bøger, film og spil til sommeravisen, som du kan kaste dig over - også selvom du ikke keder dig.

Bjørn, den seje bogorm anbefaler Jernprøven af Holly Black

Hej jeg hedder Bjørn, og jeg kan godt lide at læse. 
Jeg har været ude på bogjagt. Jeg faldt over denne bog kaldet Jernprøven som er skrevet af Holly Black og den er virkelig fængende så I kan lige få et lille uddrag af den. 
Callum Hunt en dreng, som har fået fortalt af sin far at Magisterium er et sted hvor man der sker mange dårlige ting og da han så kommer til prøven for at se om han består gør han sit værste og det gennemskuer en af lærerne som også tager ham på sit hold. Da Callum så kommer til magisterium, finder han ud af at det slet ikke er, så slemt som han troede. 
Den var virkelig spændende og jeg kunne virkelig ikke slippe den så der gik kun nogle få timer før jeg var færdig med bogen. 
 
Det rørte mig specielt, da Callum fik en lille ny ven. 
 
Dette er bare den første bog i en hel serie af fem, som jeg også har læst 
 
Hvis jeg skulle være helt ærlig, har denne bog fortjent 4,7 ud af 5 stjerner. 
 

Vil du prøve et nyt spil på din smartphone?

Nicolai K. anmelder Ben 10 Alien Experience - et Augmented Reality-spil

Det handler om at du er et af de monstre og du skal dræbe de små dyr der flyver rundt i luften. Der er så noget der hvor ens kameraer på telefonen bliver slået til og så skal man se de små monstre der flyver og dem skal man dræbe. Man får man nogle penge, hvor man enten kan købe nye monstre eller opgradere dine gamle monstre. Man kan også bruge de penge til at købe lidt snydeting. Der kommer boss-level før man kan komme over på den nye ø, og der er også kun fem øer og så kan man også skifte monster inde i spillet.

Genre 
Der er fantasy fordi der ikke findes monstre eller øer man bare lige kan komme over til og der også er mange superkrafter. 
Min mening om ben 10 alien expereience spil. 

Er det et sjovt spil? 
Ja, det er meget sjovt fordi man skal sådan finde nogle monstre og nogle gange skal man også gå lidt før man finder de dyr der flyver rundt. 

Hvorfor er det kedeligt? D
et er kedeligt fordi der kun er så lidt øer og det er ikke den bedste kvalitet. 

Er det et godt spil?
Ja, det er meget godt fordi at man skal gøre mange andre mange ting man skal gøre og det er bare et fedt spil og jeg er 12 år så det passer kun lige. 

Det er udkommet år 2020 og spillet får 3,5 fra min side af. 
 

Spilanmeldelse af AR spil om rumvæsener

Silje anbefaler Mig Maja

Jeg har valgt at skrive om bogen Mig Maja

Forfatter: Sandra Schwarts udgivelse dato: 24 april 2015 

Maja er vild med lækre Tristan. Og han er vild med hende. Han ved det bare ikke. Indtil han inviterer hele skolen til fest. Maja har bare et problem hun skal finde tøj. Hendes veninde Eva kan spise alt hvor Maja buler ud bare hvis hun ser en pose Piratos. Og hendes veninde Kathrine er slank og stanglækker er sund på den totalt uopnåelig måde. Det bliver ikke nemmere for hende når Sylvester, hendes  irriterende plageånd fra barndommen, flytter ind på det kælderværelse Maja skulle overtage. Maja vil i starten tabe sig et par kilo og lader være med at spise så meget, men det går ikke godt. Hun lader næsten være med at spise noget og hver gang hun spiser stikker hun to fingre i halsen og kaster det hele op igen. Hun bliver ved med det og det ender faktisk med at hun for anoreksi og bliver ALT FOR TYND.

Hvilke temaer: Der bliver taget fat på vægtproblemer, kærlighed og spiseforstyrrelser

Karakterer: Maja er en pige på omkring 14 års. Hun har rødt hår og brune øjne. Kathrine er hendes veninde som prøver at hjælpe Maja med at tabe sig. Hun ved bare ikke alt det Maja gør. Eva er hendes anden tynde veninde som er lidt imod at Maja skal tabe sig da hun synes at Maja er perfekt som hun er. Tristan er en Maja er forelsket i.
Hovedperson: Hovedpersonen er Maja
Biperson: Bipersonerne er Majas mor og far, hendes bror og kantinedamen 

Skurken: Er Maja selv da hun selv for tankerne om at hun skal tabe sig

Miljø: 
Hvordan er stemningen: Jeg vil sige at stemningen er dårlig 

Er miljøet vigtigt for handlingen: Ja det vil jeg sige det er ellers ved man jo ikke om stemningen er god eller dårlig.

Det er nutid der fandtes for eksempel ikke telefoner computere osv i gamle dage.
Genre: realisme

Hvordan er sproget: sproget er meget nyt 
Teksten er let og ikke svær at forstå.
Afsnittende er lange. 
Der er ingen tilbageblik det hele er i nutid.

Svære ord: Jeg synes ikke der er svære ord. 

Direkte tale: Historien er i direkte tale og det hele forgår i jeg fortæller. Illustrationer :Der er ingen billeder i bogen men det er helt fint for jeg kan forstille mig det hele i hovedet. God: God historie Hvorfor er det godt: Den er god fordi jeg synes den er spændene Giv bogen 1-5 stjerner: jeg giver bogen 5 stjerner  (dårlig – god):  god
 

GennemseGennemse
  • Ebog

Mig Maja

Af Sandra Schwartz (2015)
Maja er vild med Tristan, og da hun finder kjolen til hans fest, skal det nok lykkes. Hun skal bare lige kunne passe ...
Læs mere