Animerede eventyr på Filmstriben

15.04.20
Eventyr er fantastiske og her får du eventyr for alle pengene. Der er både de klassiske af H.C. Andersen og de langt mere skæve af slagsen. Du kan for eksempel møde en ekstra dværg i Snehvide eller se en anderledes fortælling om Rødhætte. Listen er henvendt til børn i alderen 4-12 år og på hver film er den anbefalede målgruppe markeret.

Husk du skal være bosat i Slagelse Kommune og oprettet som låner på Slagelse Bibliotekerne for at benytte Filmstriben. 

Sandheden om Rødhætte (8+)

De velkendte begivenheder i eventyret om Rødhætte bliver vendt og drejet. De fire involverede - Rødhætte, bedstemor, skovhuggeren og ulven - fortæller hver deres udgave af historien til den knivskarpe politidetektiv hr. Frølår, og hvem kan man egentlig stole på?

Instruktør: Cory Edwards, 2005
Varighed: 1 t 17 min

 

Den grimme ælling (4+)

Der er røre i andegården, hvor der udruges æg i hobetal. Og frem dukker en noget aparte kylling eller ælling, som ingen vil kendes ved. Den uheldige fyr forstødes og dækkes af sne. For at vågne op som den smukkeste svane, der flyver mod himlen sammen med sin flok!

Instruktør: Garri Bardin, 2010
Varighed: 1 t 15 min

 

Den 7nde dværg (7+)

Da den yngste dværg Bobo ved et uheld kommer til at stikke Prinsesse Rose i fingeren med en farlig gift, sendes hele kongeriget ind i en dyb søvn. Bobo og de seks andre dværge må derfor tage på en farefuld rejse ud i fremtiden for at redde Rose og kongeriget. En sjov fortælling for hele familien, der blander karakterer fra de bedste klassiske eventyr.

Instruktør: Aljinovic,Harald Siepermann, 2014
Varighed: 1 t 23 min

 

En grimm historie (7+)

Alt går sin vante gang i Eventyrland. Eventyrene ender, som de skal, fordi en troldmand sørger for, at den magiske vægt er i balance! Men så forskubbes balancen, og Askepots onde stedmoder tager magten. De gode vil således leve ulykkeligt til deres dages ende!

Instruktør: Paul Bolger, 2005
Varighed: 1 t 23 min

 

Prince Charming (6+)

Da prins Phillip Charming er barn bliver han forhekset, og uden at gøre noget fortryller han alle kvinder han møder. Det skaber et kaos af forheksede, forelskede kvinder i kongeriget, da prins Charming nærmer sig 21 års fødselsdagen. Kong Charming må gøre noget for at redde kongeriget.

Instruktør: Ross Venokur, 2017
Varighed: 1 t 22 min

 

Tommelise (4+)

H.C. Andersen digter sin egen vemodige opfattelse af at være anderledes ind i den lille pige, der kommer til verden mellem kronblade i en dejlig tulipan. Den lillebitte pige er opfyldelsen af den barnløse kones ønske om at få et barn. Da Tommelise senere bliver stjålet af en hæslig skrubtudse og anbragt ude i åen på et åkandeblad, skal hun påny opfylde et ønske og bruges til noget, hun ikke selv har bestemt. Først som skrubtudsens svigerdatter, senere...

Instruktør: Jørgen Vestergaard, 1983
Varighed: 28 min

 

H.C. Andersen 1 (5+)

Fire H.C. Andersen fortællinger. Her kan man se 'De grimme ælling' om en  stakkels svaneunge, som bliver ruget ud i en anderede og må gå så meget ondt igennem, før alt bliver godt. 'Fyrtøjet' handler om den raske soldat, der kommer forbi en gammel heks og et hult træ, da han er på vej hjem fra krigen. Inden længe har han et gammelt fyrtøj og alle de penge han kan ønske sig. Men at få fat i den smukke prinsesse er meget sværere. 'Klodshans' er eventyret om den rige far sender sine to ældste sønner til slottet, for at de kan fri til prinsessen og få det halve kongerige. Men Klodshans må klare sig selv og mon ikke han alligevel ender med at få prinsessen. 'Den lille pige med svovlstikkerne' er en trist fortælling om en fattig, lille pige forsøger at sælge svovlstikker til folk i den bidende kulde nytårsaften, hvor de fleste holder fest inde i varmen og spiser god mad. 

Instruktør: Dan Schlosser, 2015
Varighed: 58 min

H.C. Andersen 2 (5+)

To H.C. Andersen fortællinger. 'Prinsessen på ærten' er om en ung pige søger ly for regnvejret på kongens slot og påstår, at hun er prinsesse. Men er hun nu også det? 'De lille havfrue' handler om den yngste og kønneste af Havkongens 7 døtre længes sådan efter at blive et menneske, så hun kan være i nærheden af den smukke, unge prins, som hun har reddet fra druknedøden. Havheksen forvandler hendes fiskehale til menneskeben, så hun kan blive et menneske. Til gengæld mister hun sin smukke stemme. Den stakkels havfrue må gå forfærdelig meget ondt igennem for at komme i nærheden af den smukke prins.

Danmark, 2015
Varighed: 57 min

 

Historien om en moder (10+)

Der sad en moder hos sit lille barn, hun var så bedrøvet, så bange for at det skulle dø … Historien er H.C. Andersens, men dukkefilmen foregår i vor tid i en forstad af beton. Et dystert eventyr om menneskelig fortvivlelse og endelig accept af Guds vilje.

Instruktør:Jørgen Vestergaard, 1983
Varighed: 21 min