Eventyrslot
Eventyrslot

Eventyr af den skæve slags for børn og voksne

25.09.19
Eventyr er fantastiske, men har du tænkt over hvad der kunne være sket? For eksempel hvordan virkeligheden kom til at se ud for Alice, da hun vendte hjem? Troede folk på hende eller blev hun anset for at være sindssyg? Og hvad med Den store stygge ulv? Var han ondskabsfuld eller er han bare totalt misforstået? I denne liste kan du møde de kendte eventyr i helt anderledes og nyfortolkede udgaver. Der er eventyr både på dansk og engelsk, for store og for små - og den sidste på listen er kun for voksne! 

Hvor bøgerne findes på både dansk og engelsk er begge titler nævnt. Du kan komme direkte videre og se hvor bogen er hjemme ved at klikke på titlen.

The Three Little Wolves and the Big Bad Pig
De tre små ulve og den store, stygge gris
Af Eugene Trivizas 
Da det bliver tid for de tre små ulve at rejse ud i den store verden og bygge deres eget hus advarer deres mor dem med Den Store, Stygge Gris. Som i det velkendte (om end bagvendte i forhold til dette) eventyr bygger de tre små ulve hver deres hus og bliver udsat for Den Store, Stygge Gris – og han har endnu mere oppe i ærmet end bare at blæse deres huse omkuld! 

Seriously, Cinderella is so annoying! : the story of Cinderella as told by the wicked stepmother
Af Trisha Speed Shaskan (2012)
Selvfølgelig tror du at Askepot var en helt fantastisk, sød pige. Men du kender ikke hele historien og den vil jeg fortælle dig nu. Sådan starter fortællingen om Askepot set fra hendes stedmors synsvinkel. 

The True Story of the Three Little Pigs 
Sandheden om de tre små grise 
Af Jon Scieszka  
Historien om de tre små grise begynder helt som du kender den: de tre grise rejser ud for at skabe sig et hjem. Den første gris bygger et hus af strå og ulven blæser det omkuld – og det er så her det anderledes eventyr tager sin begyndelse, da ulven blæser huset helt ud af historien! Det giver anledning til to helt forskellige historier, hvor den ene følger det klassiske eventyr og den anden følger handlingen, der finder sted i den nye historie. 

The Wolf's Story: What Really Happened to Little Red Riding Hood 
Ulvens historie 
Af Toby Forward  
Nej, jeg beder dig. Kig på mig.
Tror du virkelig at jeg ville LYVE for dig? 
Det var den gamle kvinde, der startede det hele.
Vi ved alle at hver historie har mindst to sider, men det er sjældent at vi ser skurkens historie i eventyr – og er de overhovedet skurke? Her får du historien om den lille forkælede møgunge, Rødhætte, set fra ulvens synsvinkel. 

Søvn og torne 
Sleeper and the spindle 
Af Neil Gaiman
En søvnforbandelse spreder sig i eventyrland. En ung dronning, med hår så sort som ibenholt, drager afsted for at stoppe forbandelsen og kommer frem til et slot, dækket af torne, hvor en smuk ung kvinde ligger i en dyb søvn. 

Fyrtøjet
Af Sally Gardner
Soldaten Otto Hundebiss er hårdt såret under 30-årskrigen i 1642. Han snyder Døden og flygter ind i den mørke skov, der er fuld af mysterier og mørk magi. Her møder han Safire, sit hjertes udkårne, får fyrtøjet og forfærdes over de tre varulve, der vogter over hver sin skat. 

Hazel Wood 
The hazel wood 
Af Melissa Albert 
Alice på 17 år har været forfulgt af uheld så længe hun kan huske. En dag forsvinder hendes mor på mystisk vis. Alle ledetråde peger hen mod Hazel Wood - et gammelt hus, hvor Alice mormor for nyligt er fundet død. Da den skræmmende, magiske verden i hendes bedstemors bog med eventyr pludselig kommer til live bliver Alice tvunget til at bevæge sig ind i denne verden på jagt efter hendes kidnappede mor.  

A wicked thing 
Af Rhiannon Thomas
100 år efter Aurora (Tornerose) faldt I søvn vågner hun endelig op til et kys fra den smukke prins og et ødelagt kongerige, der venter på at hun skal redde dem. Alle de mange eventyr om Aurora fortæller at hun skal vågne op og leve lykkeligt, men alt er ikke som eventyret. Auroras familie er død. Hendes ”store kærlighed” er en fremmed hun ikke kender og hendes fjender har planlagt resten af hendes liv. 
Mens Aurora kæmper for at få den nye verden til at give mening, forstår hun mere og mere af hvordan hendes kongerige har udviklet sig. Kan hun redde det? Og kan hun redde det ved at gifte sig med prinsen? Eller skal hun flygte? 

Alice (Red Queen;1)
Af Christina Henry 
I Victoriatidens London bor en kvinde på en sindssyge anstalt. Hendes hår, der en gang var blondt, hænger i tjavsede totter ned af hendes ryg. Hun kan ikke huske hvorfor hun er endt på dette skrækkelige sted. Det eneste hun husker er et teselskab for længe side, lange ører og store mængder af blod… En aften udbryder der brand og kvinden får mulighed for at undslippe anstalten. Hun kommer ud af sin helvedeshule og sætter sig for at undersøge hvad der skete i fortiden. Rejsen fører hende tilbage til den ældste del af London, hvor The Rabbit venter på sin Alice…