Fisk, drager, eventyr og en parisisk banegård

07.10.13
Det er nogle af de stikord man kan sætte på Slagelse Bibliotekernes efterårsferie for børn.

Tit og ofte kan en ferie føles lang og man ved ikke helt hvad man skal finde på sammen med børnene. Her kan du se en oversigt over hvad der sker på Korsør, Skælskør og Slagelse Bibliotek i uge 42. Og så husk lige at tilmelde dig, der hvor det er nødvendigt - det er gjort let allerede fra bunden af denne artikel.

Korsør Bibliotek
Her sættes der hele ugen fokus på dejlige knægt Emil fra Lønneberg. Han kan opleves både på udstilling, i quiz og på film og bøger. Tirsdag, onsdag og torsdag vises der hver dag film med Emil - men der er altså kun tre film om ham, så den samme film vises to gange hver dag.  

Mandag er der tid til at sætte rim og remser på dagens program, når Arne og Kirsten synger og leger med de 3-5årige.

Skælskør Bibliotek
Her lægges der mandag ud med den eventyrlige teaterforestilling Nielsen og Fisk – og godt nok indgår ordet fisk i overskriften, men fisk kommer man nu ikke til at opleve. Der i mod bydes der på prinser, prinsesser og en drabelig drage, der vil få børnene til at gyse. 

Tirsdag står i filmens tegn og selv om vi ikke må oplyse titlerne, så kan du få et par stikord. Klokken 10.30 er det for de små og her er det en tegnefilm med et lille spøgelse. Klokken 12.30 har vi fundet en film om to børn, der bliver mobbet. De mødes og sammen oplever de massevis af eventyr i deres eget opdigtede land. Klokken 14.30 er der en spændende film på programmet og bogen der danner baggrunden er skrevet af Bjarne Reuter. Hvis du vil have titlerne, så må du forbi biblioteket - og ps. alle film er med dansk tale.

Torsdag bygges der drager på livet løs. Hvis du har lyst til at være med, så husk at tage en med der kan hjælpe dig.

Fredag vises der igen film klokken 10.30. Her har vi slået os sammen med Biblio Bio og viser en film som både store børn og voksne vil elske. Den handler om en forældreløs dreng, der lever blandt ure og hemmelige rum på en parisisk banegård. 

Slagelse Bibliotek
Tirsdagen byder på teater, når Teatret Honningbanden viser galopkomedien Knuddi og Bolette om venskab. Det er et rigtigt eventyr med fortryllede frøer, en prins, en trold uden hale og så er der selvfølgelig en skræmmende heks med – og der er godt nok ingen fisk med, men fiskefrikadeller!

Onsdag skal der bygges drager og har du lyst til at være med, så skal du bare kigge forbi. Husk at tage en voksen med der kan hjælpe, hvis du får brug for det.

Torsdag kommer Arne og Kirsten forbi og sørger for en hyggelig formiddag for de 3-5årige. De kommer og remser og leger.

Fredag er der film for hele familien klokken 13.00. Her vises filmen om en pige, der kommer på noget af en eventyrlig rejse. Hendes far forsvinder fra en byggeplads dybt inde i junglen og Mia tager ud for at finde ham.

Filmquiz på alle bibliotekerne
På de tre biblioteker kan du deltage i quizzen ”Bøger på film” og måske bliver det dig, der løber af med fribilletter og merchandise til efterårets børnefilm Antboy. Der trækkes vindere på alle biblioteker den 16. oktober.

Tilmelding
Klik her og kom direkte ind på bibliotekets online kalender. Her kan du finde alle arrangementerne og tilmelde dig med det samme.