Bookcrossing

28.06.13

Fredag d. 14. juni lagde Slagelse Bibliotekerne, sammen med andre biblioteker i hele landet, gode bøger ud forskellige steder. I Korsør, Skælskør og Slagelse er bøgerne blevet lagt i parker, på bænke og caféer med en opfordring om at tage bogen med hjem, læse den og give den videre til en ny læser.
Bøgerne skal ikke leveres tilbage til biblioteket, tanken er i stedet at man skal give den gode læseoplevelse videre til en ny læser, ved selv at lægge bogen et sted i sommerlandet - og ikke mindst at dele sin oplevelse af bogen med andre brugere af litteratursiden.

Allerede en uge efter at bøgerne var lagt ud, dukkede denne anmeldelse på på Litteratursiden:
"Jeg har nu læst Jonas T. Bengtssons bog "Et eventyr". Den er med i en tag mig læs mig kampagne så vidt jeg kan forstå. Jeg mødte bogen på Villa Fjordhøj i Skælskør. JEg kan roligt sige at bogen gjorde et stort indtryk på mig, og det er nok sådan, at jeg ikke ville have lånt den på biblioteket, da den er udenfor mit normale interessefelt. Jeg vil sende bogen ud i verden og håber at andre vil blive glædeligt overraskede."

Hvis du vil være med til at sætte bøger i bevægelse, så hold øje med bøger med et lille mærke med opfordringen: "Tag mig, læs mig". Og hold øje med bøgernes vandring på Litteratursiden.

Litteratursiden er bibliotekernes fælles website om litteratur, der giver læseglade danskere inspiration og går i dybden med bøger.