Sommerbogen 2021
Sommerbogen 2021

Sommerbogen 2021

11.06.21
Sommerferien venter lige om hjørnet forhåbentligt fyldt med masser af sol og lækre oplevelser. Igen i år inviterer Slagelse Bibliotekerne alle børn i alderen 6-15 til at deltage i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen 2021. Det er nemt at deltage: Læs en masse gode bøger og vær med i konkurrencen om at gå amok i en boghandel. Sommerbogen 2021 åbner d. 11. juni og fortsætter frem til d. 21. august. Her på hjemmesiden kan du finde massevis af inspirerende lister med spændende bøger, du kan dykke ned i - eller kom ind på biblioteket og få hjælp til at finde den rette bog til dig.

Læs og løs udfordringer – den store konkurrence 
Det er læseoplevelsen, der er i fokus så selv om du skal læse bøger, så det er ikke lange boganmeldelser du skal skrive. Konkurrencen drejer sig om læseoplevelser og sjove udfordringer. Du skal læse minimum tre bøger og løse mindst 10 af udfordringerne fra udfordringsarket. Der er hele 30 udfordringer at vælge mellem af forskellig sværhedsgrad – det er alt fra de helt simple med at læse udenfor til de mere udfordrende med at læse en bog på engelsk.  

Der findes tre vindere ved lodtrækning blandt de deltagende børn og unge i den landsdækkende konkurrence. De tre vindere får hver især hele 5 minutter i en boghandel, hvor de kan snuppe så mange lækre bøger, som de kan samle sammen på den tid.  

Hvad skal jeg læse?
Det vælger du helt selv, men mangler du inspiration har vi samlet en masse spændende læselister til dig lige her under Sommerbogen 2021. Du kan også se listerne nederst i artiklen.

Læs, løs og få en gave på biblioteket
I hele perioden kan du på Slagelse Bibliotekerne komme og vælge fra vores samling af gavebøger, når du har læst mindst tre bøger og løst mindst 10 udfordringer. Vi har været ude og købe mange lækre bøger ind i forskellig sværhedsgrad og med forskelligt sideantal som du kan vælge mellem. Du kan kun deltage en gang på biblioteket. 

Sådan er du med

  • Print udfordringsarket eller hent det på biblioteket 
  • Læs mindst tre bøger
  • Løs mindst 10 udfordringer
  • Udfyld udfordringsarket 
  • Skriv hvilke bøger du har læst – husk at give dem stjerner og en enkelt sætning eller tre
  • Aflever udfordringsarket på biblioteket og vælg din gavebog 
  • Vent i spænding på august og svar på om du er en af de heldige vindere 

Hvem står bag? 
Bag konkurrencen står De Danske Børnebiblioteker, der arbejder hen imod Sommerbogens fornemmeste opgave – nemlig at tilbyde børn en masse spændende litteratur i den lange sommerferie. Tusindvis af børn deltager hvert år i kampagnen, der altså med stor succes får børnene til at læse mere og dele de gode oplevelser med hinanden.