Genvej - til dit barns digitale liv

17.05.23
Børn i alle aldre har brug for deres forældre - også når det gælder det digitale liv. Som voksen kan det bare være svært at følge med! Hvad skal man være opmærksom på?

Det er der heldigvis råd for. Forbrugerådet TÆNK og Ole Kirk’s Fond i samarbejde med Børns Vilkår, Mary Fonden, Red Barnet og Medierådet for Børn og Unge er gået sammen om at skabe sitet Genvej.org, hvor forældre og andre kan finde en stor samling af vejledning, gode råd og redskaber som en hjælp til at navigere i deres børns digitale udfordringer.

Formålet med Genvej er at åbne børn og unges digitale verden for forældrene og give dem endnu bedre forudsætninger for at tage stilling og hjælpe i forhold til børnenes brug af digitale medier og tjenester. På Genvejs hjemmeside ligger både nyt og allerede eksisterende indhold. Der er fx udviklet nyt materiale om henholdsvis Roblox, TikTok og Snapchat af Medierådet. Der ud over er der temaer med alt fra debat om skærmtid, gaming, influencere, privatliv og meget mere.

Genvej.org kan du endvidere finde explainer-videoer og vejledende tekster, som giver indblik i hvad du skal være kritisk opmærksom på, hvis dit barn har eller gerne vil have en profil på en eller flere af tjenesterne, og hvordan man kan sætte indstillingerne. 

Læs hele lanceringsmeddelelsen på Medierådets hjemmeside (nyt vindue).

GENVEJ - TIL DIT BARNS DIGITALE LIV

Find inspiration, konkrete råd og viden på Genvej.org.

Genvej – til dit barns digitale liv tilbyder en indgang, en genvej, til børn og unges digitale liv. Gennem projektets sociale kanaler og på genvej.org kan forældre og omsorgspersoner finde inspiration, øvelser, konkrete råd og viden.