Julefilm
Julefilm

Juletid er hygge og film

23.12.21
Julen er for mange forbundet med hygge, film og en tur i biografen. Biografen er desværre nedlukket i år, men film kan man sagtens finde - og endda helt gratis. På Filmstriben kan du se en masse gode film. Der er omkring 3000 spændende titler at vælge mellem for børn og herunder kan du se et udvalg.

Busters verden (1984) 
Familiefilm om den fantasifulde dreng Buster Oregon Mortensen, søn af en arbejdsløs tryllekunstner og sønnesøn af en berømt kanonkonge. Buster bevarer sin optimisme, selvom skolen bebyrder ham med terperi, selvom de store drenge mobber ham, selvom han skal beskytte en handicappet lillesøster, og selvom jobbet som bud heller ikke er let. Mødet med pigen Joanna bekræfter ham i hans optimisme.

Min søsters børn og guldgraverne 
Min søsters børn opdager ved et tilfælde, at deres tipoldefar udvandrede som guldgraver til Canada, og at de stadigvæk har familie derovre. De kommer i kontakt med en grandtante, som inviterer dem til Canada. I Canada venter der dem en sand skattejagt på en nedgravet guldskat, hvor de bliver overrasket af både Canadas spektakulære vildmark, natur, dyreliv og ikke mindst to skurkagtige guldgravere. Og så får de undervejs selskab af ingen ringere end Fru Flinth, som fortsat har et særdeles godt øje til Onkel.

Knorten og søslangen 
Nogen har set en søslange i fjorden, og Hagen har brug for hjælp til at finde den. Lillebror vil på søslangejagt, men Knorten vil ikke med, han vil have Lillebror for sig selv. Men hvad hvis de kan hjælpe Hagen med at bevise, at søslangen faktisk findes? Havet er jo så stort, at ingen ved, hvad der findes dernede – ikke engang Knorten! Sammen tager de afsted på en spændende jagt, som gør sommerferien til den mest eventyrlige nogensinde.

Lassie kommer hjem 
Lassie og den 12-årige Frederik er uadskillelige. Da Frederiks far mister sit job, flytter familien til en mindre lejlighed, hvor det ikke er tilladt at have hund. Frederik er knust! De er nødt til at aflevere Lassie til Greve von Springer, som lover at passe godt på Lassie. Men en af grevens ansatte er ond mod Lassie, og hunden flygter for at lede efter Frederik. Frederik kan heller ikke længere undvære Lassie, så da han hører, at Lassie er stukket af, sætter han sig for – sammen med grevens barnebarn, Pernille - at finde Lassie. En eventyrlig rejse begynder for både Frederik og Lassie – begge på jagt efter deres bedste ven! Den hjertevarme historie om venskabet mellem en dreng og hans hund er baseret på roman af Eric Knight.

Gooseboy
Viggo lever og ånder for spilverdenen. En dag ændres hans liv dog brat, da en gås lander på altanen, og det ovenikøbet viser sig at gåsen kan tale. Gåsen er desperat for at indhente sin flok, men har brækket vingen, så Viggo må træde i karakter og hjælpe sin nye ven. Sammen kommer de på en forunderlig, fantastisk og farverig rejse, der viser sig at være langt mere krævende, end Viggo nogensinde havde kunnet forestille sig. "Gooseboy" fik Robertprisen for Årets børne- og ungdomsfilm 2020.

Iqbal og den indiske juvel
Iqbal og hans familie rejser til Indien for at være med i tante Fatwas ærefulde ceremoni som "Juvelens vogter". Der er fusk med i ceremonien, og Iqbal må hjælpe familien ud af den frygtelige klemme de pludselig er havnet i.

Binti
12-årige Binti bor i Belgien med sin far Jovial, som oprindeligt er fra Congo. Binti er youtuber, og hun drømmer om at få lige så mange følgere som sit store idol, Tatyana. Der er bare et problem: politiet er efter Binti og Jovial, som lever i Belgien uden immigrationspapirer. Det virker håbløst, indtil Binti møder Elias, en genert dreng som kæmper en ensom og sej kamp for at redde de uddøende okapier. De to bliver gode venner, og Binti lover at hjælpe Elias med at sprede ordet på Youtube. Hendes egen hemmelige plan er imidlertid at få sin far til at forelske sig i Elias’ mor. For hvis de to bliver gift, kan Binti og Jovial få lov at blive i Belgien. "Binti" er en hjertevarm film, som sætter tanker i gang om hvad det vil sige at høre til - og om ulighed i verden.

Kaptajn Bimse
7-årige Anna er ked af det, fordi hun har glemt sin dukke Sophie i sommerhuset, og hendes forældre vil ikke hente den. Sammen med bamsen Johnson tager hun sagen i egen hånd. Hun flyver afsted med Kaptajn Bimse i hans gule flyvemaskine sammen med andenpiloten Goggeletten. Rejsen byder på magiske væsener og en stor udfordring for både Bimse og Goggeletten, fordi de må overkomme deres frygt for den uhyggelige Hulkemoren. Filmen er baseret på den populære børnebog af Bjarne Reuter, som skrev 6 bøger om Kaptajn Bimse.

Peberbanden og den sortes konges forbandelse
Benny og Mia er på lejrskole i Sydtyrol på en gård, hvor Mia kender familien. Familiens søn er sikker på, at stedet er besat af ond magi. Fire børn, kaldet Peberbanden, kommer på sagen.

Asterix og de olympiske lege
Romantix vil vinde prinsesse Irina for næsen af Cæsars søn Brutus. Irina vil tage den, der vinder de olympiske lege, og Romantix får hjælp fra sine galliske venner Asterix og Obelix.

Jeg er William
Williams far er død i en trafikulykke og hans mor er psykisk syg. Heldigvis bor William hos sin morbror Niels, der er førtidspensionist, hasardspiller og hæler. Men både Niels og William har en dødsdom hængende over hovedet. Vil det lykkes William at skaffe de penge de mangler?

Antboy 3
Medicinalfirmaet Exofarm ønsker at rejse en statue af Antboy, men det er en karrikatur. Exofarms direktør Alicia Dufort er da også en ondsindet kvinde, og for at gøre det hele værre, bliver Antboys ærkefjende Loppen alias Dr. Gæmelkrå udskrevet fra sindssygeanstalten.