Hvilken verden vil du gå på opdagelse i?

04.05.23
Børn er eksperter på børn, så hvad sker der, hvis børnene får frie tøjler på landets biblioteker, når formidlingen af litteratur skal fortælles? Det får de nu chancen for at vise med den landsdækkende kampagne ”Hvilken verden vil du gå på opdagelse i?”

Landets biblioteker inviterer sammen med eReolen Go alle børn i alderen 9-12 år til at overtage bibliotekernes litteraturformidling i hele maj måned.

Det sker, når bibliotekerne omdannes til én stor ”børn-til-børn”-anbefaling, og lader børnene bestemme, hvilke historier der skal fremhæves som en god læseoplevelse. For der sker nemlig noget helt særligt for læseiveren, når børn selv bestemmer, hvad de vil læse.

Sådan deltager børn i kampagnen 
Alle børn i alderen 9-12 år har mulighed for at deltage, når de besøger deres lokale bibliotek eller klikker sig ind på bibliotekernes digitale tilbud eReolen Go. Her kan børnene komme med anbefalinger og vælge de historier, der skal fremhæves i både det digitale og det fysiske bibliotek.

Her kan man dele sin boganbefaling på eReolen Go

Så kender du et barn, der elsker bøger og som gerne vil give oplevelser videre til andre børn? Eller kender du et barn, der mangler inspiration, men som helst vil have det fra andre børn? Uanset så tag barnet med ned på dit lokale bibliotek eller følg med hos eReolen Go, hvor bibliotekerne giver børn mulighed for, i fællesskab med andre børn, at få og give gode læseoplevelser videre. Bibliotekerne garanterer, at der er en oplevelse i vente for alle.

Du kan se, hvilke seks titler børn har valgt her på hjemmesiden og se seks seje børn give deres anbefalinger af bøgerne i videoerne herunder.

Du kan også besøge dit lokale bibliotek og se, hvilke bøger børn fra dit lokalområde har anbefalet. Og er du nysgerrig på, hvilke bøger børn fra andre steder i landet anbefaler, så følg med her på eReolen Go.

Du kan finde endnu mere inspiration til læsning herunder - men det er for de hårdeste for her er der nemlig fokus på spænding og gys!

Kampagnen er en del af projektet ”Det starter med børnene”, der har fået støtte af Slots- og Kulturstyrelsens udviklingspulje for folkebiblioteker. Projektet har deltagelse af 46 af landets biblioteker samt eReolen Go.

Materialer
Nick Clausen: Blod på tanden : du er hovedpersonen - hvis du tør? GennemseGennemse
  • Bog

Blod på tanden : du er hovedpersonen - hvis du tør?

Af Nick Clausen (2020)
Du vågner på et hospital efter en ulykke. Men du kan intet huske, og noget er helt forkert med hospitalet. Du må find...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Kristian på sporet af - Jordens rekorder

Af Kristian Gintberg (2020)
Kom med på opdagelse og bliv klogere på Jordens rekorder. Hør om verdens højeste bjerg, det hurtigste dyr, forskellig...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Operation red Hugo!

Af Sara Ejersbo (2021)
Josefine, Emma og Amanda er taget ned til havnen. Pludselig får de øje på en spækhuggerunge, der har forvildet sig in...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Jagten på sandheden - rumvæsnerne kommer

Af Kasper Hoff (2022)
En dag opdager Charlie og Amir et nyt hus, der er dukket op ud af det blå. Tosse-Torben, der udgiver sin egen avis, b...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Datter af dybet

Af Rick Riordan (2022)
Da Anas kostskole bliver sprunget i luften, opdager hun at hendes liv langt fra er som hun forestillede sig. Fantasy ...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Ninja Kid - fra nørd til ninja!

Af Anh Do (f. 1977) (2021)
Den lidt nørdede dreng Nelson vågner en dag op med ninjakræfter, og selvom han ikke har megen lyst til at være helt, ...
Læs mere