En eventyrlig rejse

22.12.21
De sidste par måneder har vi på biblioteket været på en forunderlig rejse rundt i forskellige eventyrverdener. Vi har haft kostumer til Guldlok, Rødhætte og De tre Bukke Bruse fremme, haft teaterforestilling om de tre grumme grise og den søde ulv, man har kunnet tippe en 13’ner om eventyr i efterårsferien og der har været forskellige eventyrlige workshops.

Sidst, men ikke mindst, har vi fået støtte af Kunstfonden til at få besøg af udstillingen ”Eventyrrejsen”, baseret på Tove Krebs Langes bog af samme navn, i det Røde Tårn. Her har 2. klasses elever, børnehavebørn, bedsteforældre og børnebørn samt børnefamilier haft mulighed for at gå på opdagelse i diverse eventyr, og få svar på spørgsmål som: hvordan er det at bo i en glassko? Hvordan opfører geder sig over for gamle trolde? Og hvad levede Hans og Grete af, da formuen fra heksen slap op?

Det har været en herlig rejse ud i eventyrenes verden, hvor vi på biblioteket har lært en masse om, hvordan vi kan fortælle eventyr, kan undre os over fortællingerne og digte videre på slutningerne. Nu er vi hjemme igen i bibliotekets vante rammer – fyldt med ny viden om eventyrformidling og god energi til at videreformidle dem til jer.

En stor oplevelse har blandt andet været, at mange af vores fantastiske besøgende børn, ikke længere fortæller, at de har hørt et eventyr, de har set et eventyr! Hvis I godt kunne tænke jer, enten at læse et eventyr, høre et eventyr eller se et eventyr – her nedenfor kommer der, nogle gode anbefalinger til eventyrligt gode fortællinger. 

Og hvis I får lyst til at tjekke jeres viden om eventyr, så kommer der her en varm anbefaling til ”Eventyrrejsen” af Tove Krebs Lange. 

På Filmstriben kan I også finde en verden fyldt med eventyrlige film I kan se derhjemme. I kan finde en en hel masse film her.

Materialer
GennemseGennemse
  • Billedbog

Den eventyrlige myldrebog

Af Tessa Rath (2021)
Billedbog med myldrebilleder om 6 eventyr. Gå på opdagelse i eventyrene Rødhætte, Snehvide og de syv små dværge, Torn...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Eventyrbogen : de bedste klassiske fortællinger

Af Melanie Joyce (2020)
Højtlæsningsbog med mange eventyr og farvebilleder. Til oplæsning for børn fra 5-8 år
Læs mere
GennemseGennemse
  • Lydbog (net)

Grimms eventyr fortalt for børn

Af J. L. K. Grimm, W. K. Grimm (2021)
Læs mere
Alan Menken, Howard Ashman, Jamal Sims, Alan Stewart (f. 1960), John August, Guy Ritchie: Aladdin (Ved Guy Ritchie) GennemseGennemse
  • Dvd

Aladdin (Ved Guy Ritchie)

Af Alan Menken, Howard Ashman, Jamal Sims, Alan Stewart (f. 1960), John August, Guy Ritchie (2019)
Den charmerende småtyv Aladdin møder den uopnåelige prinsesse Jasmin i gaderne i Agrabah. Da han kommer i besiddelse ...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Billedbog

Eventyrrejsen

Af Tove Krebs Lange (2020)
I bibliotekets reol med eventyr bor to gamle søstre. Følg med i søster Annas rejse rundt i ti eventyr, og læs de brev...
Læs mere