Vandfarver og garnkunst

Det skal du bruge: Ispinde, hvidt garn, saks, limpistol, flydende akvarel maling, vand, glas, akvarelpapir, malertape

Beskrivelse:
Hæld lidt flydende akvarel maling i et glas med vand. Rør det sammen med en ispind. Enden af ispinden har nu fået samme flotte farve som væsken. Klip herefter et ca. 20 cm. langt stykke af det hvide garnnøgle. Lav en streg af varm lim på den ufarvede del af ispinden og vikl garnstykket et par gange rundt om limen og pinden, så det sidder godt fast. Lad derefter garnstykket hvile i det farvede vand og lad ispinden stå med det farvede håndtag opad i glasset. Nu har du lavet en ispind-pensel. Gentag processen for hver farve, I ønsker at male med. Sæt herefter et stykke akvarelpapir pr. barn fast med malertape på et bord. Sæt jer med børnene ved bordet, og vis dem, hvordan de kan male, ved at tage en ispind op af et glas og lægge det våde garn på deres papir. Garnet laver et spor og når man har brugt det, kan man lægge det tilbage i glasset med den farvede ende af ispinden opad. Lad børnene selv prøve at male med snore og vandfarver. Det bliver helt sikkert splattet og sjovt.

Fif:
Æggebakker er gode at male med akvarelmaling på, da de er lavet af vandabsorberende materiale.  

Ekstra materiale:
Her kan I se, hvordan man kan male med vandmaling og snore: https://stayathomeeducator.com/string-painting-3/

Vandfarver er også gode at lave tape-kunst med:
Sæt et stykke akvarelpapir pr. barn fast med malertape på et bord. Lad hvert barn lægge en skumklub i en plastikkop og lad dem hælde nok vand i til at kluden bliver helt våd. Sæt jer med børnene ved bordet, og vi dem, hvordan de kan sætte malertape på kryds og tværs af papiret, så der kommer tre eller fire felter. Når tapen er på plads, kan I vise børnene, hvordan de kan dyppe deres pensel i koppen med vand. Kluden burde hjælpe med at sørge for, at der ikke kommer alt for meget vandpjask. Hvis kluden distraherer mere end den hjælper, kan I bare fjerne den igen. Når penslen er våd kan børnene køre den over farven og samle den op på penslen. Herefter kan de male med farven på papiret. Når hele papiret er fyldt med farve og billederne er gennemtørre, kan børnene pille malertapen af deres værker og se de flotte mønstre. Kludene fra kopperne kan skylles og bruges til at rengøre både hænder, pensler, kopper og bordet med, før de smides ud. Husk at stille de rensede pensler til tørre med børsterne opad. 

Og I kan også lege med saltudtræk på vandmalerier:
Lad børnene male på hele arket. Mens malingen endnu er våd, kan børnene drysse lidt groft salt hist og pist på deres værk – eventuelt i små bunker. Når malingen er helt tør, børstes saltet af, og I kan se de flotte effekter af saltudtræk.