Oliekridt

Det skal du bruge: Oliekridt, papir, teske, babyolie, vatpinde, eventuelt vandfarver, vand og pensler

Beskrivelse:
Oliekridt er meget tilfredsstillende at tegne med. Man må gerne trykke dem ned på papiret, de giver et hurtigt og synligt resultat og man kan mikse farverne med hinanden. Vis f.eks. børnene hvordan man kan tegne en mørkeblå cirkel og hvordan man kan tegne med en lysere farve ovenpå som lysegul eller hvid og nuancere farven. Lad endelig børnene tegne på hele papiret. I kan også vise børnene, hvordan man kan tegne mørkere farver henover de lyse og kradse i farven med en teske, for at lave mønstre i farverne. Hvis I gerne vil have farverne til at blende ind i hinanden, kan I dyppe vatpinde i babyolie og ’male’ med olien ovenpå tegningen. Oliefarverne er vandresistente, så I kan sagtens male med vandfarver henover jeres oliekridt tegninger, hvis I vil fylde hele baggrunden ud med farve. Det er også sjovt at tegne en usynlig streg med hvid oliekridt på et papir først og male med vandfarve henover den bagefter. Så er der et hvidt spor på maleriet.

Fif:
Riv jeres oliekridtrester. Placer dem i mønstre på bagepapir. Dæk det med endnu et lag bagepapir og stryg henover det. Nu har I et helt nyt kunstværk!

Ekstra materiale:
Her er en video hvor teknikken med at male med babyolie på oliekridt bliver demonstreret: https://www.kitchentableclassroom.com/oil-pastels-a-new-way-to-paint/