Gode tips til opgaven

Vi har samlet de bedste links til dig, der skal til at skrive stor opgave.

Kickstart din opgave

Kom godt i gang med det rigtige emnefelt. Start med en mindmap. Brug for eksempel platformen MindMup. Her kan du nemt få styr og overblik over dine tanker og idéer til din opgave.

Søg og bestil

Bestem dig for dit emnefelt og kom i gang med at søge og bestille litteratur og artikler. Søg blandt hele landets biblioteker og artikeldatabaser via www.bibliotek.dk. Bestil til afhentning på det bibliotek, der passer dig.

Tips: 

-    Udvælg de vigtigste ord fra dit mindmap og problemformulering. De er nyttige søgeord og giver dig mere brugbare søgeresultater.

-    Afklar hvilke typer materialer og kilder, du har brug for. Artikler, faglitteratur, Skønlitteratur, statistik, internationale kilder osv.

-    Dyrk vores digitale databaser og medier. Se her: Digitale medier. 

-    Undersøg hvilke digitale medier og databaser du har adgang til via dit uddannelsessted. 

-    Spørg bibliotekaren hvis du har brug for hjælp.

Nyttige links

Bibliotek.dk
Søg og bestil litteratur og artikler, mv. fra biblioteker i hele landet. Du kan nemt og enkelt bestille til afhentning på valgfrit bibliotek.

Skrivopgave.dk
Få her masser af gode tips og tricks til at komme i gang med din opgave og med en guide til god litteratursøgning, hvordan du skriver en problemformulering, en korrekt litteraturliste og meget andet. 

Ekurser.nu
Her får du hjælp og vejledning til kildekritik, søgestrategi, indblik i søgning efter virksomheder, statistik og  meget andet. 

Biblioteksvagten.dk
Skriv til biblioteksvagten og få svar på alle mulige og umulige spørgsmål. 

Brug for råd og vejledning til dine søgninger:
Spørg bibliotekaren på dit bibliotek, som gerne hjælpe dig godt og videre på vej.