Fantasyvandløb
Fantasyvandløb

Vinterbogens favoritter med monstre, gys og fantasy for 1.-3. klasse

11.02.20
Hver januar tager Slagelse Bibliotekerne rundt på interesserede skoler og fortæller om nogen af de spændende bøger der er kommet i det forgangne år. Her får du listen over nogle af børnebibliotekets favoritter indenfor genren fantasy. Bøgerne er målrettet 1. - 3. klasse.

Enigma - voodoodukken
Af Kit A. Rasmussen (2019)
Serie; Enigma 

Da Andy og butleren Jones finder en dukke og et stykke papir, er de måske på sporet af Andys forældre, som er rejst ud i verden for at løse en Enigma - en gåde.
For de 7-9 årige - lix 11

Vera og den dødlækre juice
Af Sandra Schwartz (2019)
Serie; Monstervenner

Klassen skal have madkundskab og Vera, Vik og Ulf glæder sig til enten råt kød eller blod. Men i dag skal der laves juice af grøntsager. Det kommer ikke til at gå som planlagt.
For de 8-10 årige - lix 12

Havets magi - de knuste perler
Af Nicole Boyle Rødtnes (2019)
Havets magi; 1 

Da Mira en dag falder overbord og er ved at drukne, prøver hun at knuse en hvid perle i sit armbånd og pludselig forandrer Mira sig. 
For de 8-10 årige - lix 14

Charons sølv - færgemandens skat
Af Lasse Bo Andersen (f. 1964) (2019)
Charons sølv; 1

Carls morfar er død, men på sygehuset sætter morfar sig pludselig op og fortæller Carl, at færgemanden Charon har mistet sin skat. Sammen med sin ven Malthe, går Carl på jagt efter skatten i morfars gamle hus.
For de 8-11 årige - lix 22

Den skrækkelige historie om Hende den lille
Af Lena Ollmark (2019)

Hende den lille vil så gerne lege med de andre børn i puderummet, men det må hun ikke for dem. Kun hvis hun går op på skolens loft, hvor det spøger.
For de 8-11 årige

Angreb fra himlen
Af Bjarke Schjødt Larsen (2018)
Game master; 1

En stor mørk sky, der kaster store ødelæggende blokke mod jorden, truer byen. Det er den onde spil-skurk Wizard, der er på spil. Kara og Sajid må på banen. De må hver især udnytte deres evner i kampen mod det onde.
For de 8-11 årige

Mikkels monsterjuice
Af Bjarke Schjødt Larsen (2019)
Serie; Joker

Forestil dig, at din bror laver en masse uhyggelige eksperimenter og opfindelser, og at dine forældre næsten aldrig er hjemme. Hvem skal dog holde øje med din skøre bror? Det er sådan Antons verden ser ud.
For de 9-11 årige

En mystisk gave
Af Camilla Wandahl (2019)
Serie; De sidste vind-ulve

Da prins Will er låst inde sammen med 3 vind-ulveæg klækker det ene pludselig. Det bliver hans første møde med vind-ulven Byrd.
For de 9-11 årige - lix 14

Isens hjerte - ismanerne fra Tild
Af Ida-Marie Rendtorff (2019)
Isens hjerte; 1

Pigen Aira er ismaner og lever i en verden af is og magi. En dag fortæller hendes ven, Ulk, at den nærliggende by er ved at smelte, og at byens ismanere er forsvundet. Onde kræfter er på spil, og kun Aira og Ulk kan stoppe dem.
For de 9-11 årige