Fantasy skov
Fantasy skov

Vinterbogens fantasy-favoritter 4.-6. klasse

11.02.20
Hver januar tager Slagelse Bibliotekerne rundt på interesserede skoler og fortæller om nogen af de spændende bøger der er kommet i det forgangne år. Her får du listen over nogle af børnebibliotekets favoritter indenfor genren fantasy. Bøgerne er målrettet 4. - 6. klasse.

Jeg vil ikke på hekseskole
Af Em Lynas (2019)
Hekseskolen; 1

11-årige Daisy Wart sendes mod sin vilje på hekseskole. Hun begynder straks at lægge flugtplaner. Mon det vil lykkes hende at slippe ud og få sit gamle liv tilbage?
For de 9-11 årige.

De magiske møgunger
Af Neil Patrick Harris (2018)
De magiske møgunger; 1

Carter stikker af fra sin onkel og ender i en idyllisk landsby der er plaget af tyve der stjæler ved hjælp af magi. Carter vil gerne hjælpe dem - men hvordan?
For de 9-12 årige.

Stormgaard - gudernes mission
Af Thilo P. Lassak (2017)
Stormgaard; 1

Nordbodrengen Juul og pigen Livgret skal redde Stormgaard fra en farlig varulv. Kan de klare det?
For de 10-12 årige.

Dragerne vågner
Af Angie Sage (2019)
Rise of the dragons; bog

Da fårehyrden Joss finder et sølvdrageæg begynder en magtkamp mod den mægtige Lennix-familie, der skal bruge en sølvdrage for at bevare magten over deres dragehær. For legenden siger, at kun en sølvdrage kan åbne en portal til De Tabte Lande.
For de 10-12 årige.

Nevermoor - Morrigan Crows magiske prøvelser
Af Jessica Townsend (2018)
Nevermoor; 1

Morrigan Crow er ramt af en forbandelse. Hun blev født på det forkerte tidspunkt, og skal derfor dø på sin 11-års fødselsdag, men det går slet ikke som ventet.
For de 10-13 årige.

Forbandelsen over Laitana - den magiske sten
Af Sissel Moody (2017)
Forbandelsen over Laitana; bind

Den 17-årige pige Linea bliver altid mobbet. Men nu bliver hun hidkaldt til den alternative verden Laitana, hvor hun er udset til at være dette lands frelser. Laitana er blevet ramt af en forbandelse, og kun Linea kan redde den.
For de 10-13 årige.

Det mekaniske hjerte
Af Peter Bunzl (2017)
Samhørende: Det mekaniske hjerte, Blodmånens diamant

13-årige Lilys far er styrtet ned med sit luftskib. Sammen med sine venner, urmagerlærlingen Robert og den mekaniske ræv, Malkin, drager Lily ud på en farefuld færd for at finde faderen, som hun tror er i live. Men de bliver forfulgt af ondsindede, mystiske mænd med sølvskinnende øjne.
For de 11-13 årige.

Duftapoteket - der er en hemmelighed i luften
Af Anna Ruhe (2019)
Duftapoteket; 1

Det dufter underligt i det nye hus, som Luzie og hendes familie er flyttet ind i. Ingen ved hvor duftene kommer fra. Mon det kommer fra det mystiske væksthus i haven, som den gamle gartner vogter over?
For de 11-13 årige

Tir-Nâzrals arving
Af Mads Schack-Lindhardt (f. 1971) (2016)
Stjernekrønikerne; 1. bind

Sebastian finder ved et tilfælde en hemmelig vej til en magisk verden. Men nogen ødelægger portalen som skulle føre ham tilbage. Så han må drage ud med nye venner, for at redde en verden og måske finde sig en ny vej hjem.
For de 12-14 årige.