Rumrejse
Rumrejse

9 go'e om rumrejser for de største

02.07.19
Rummet og rumrejser fascinerer mange børn - for er der egentligt liv i rummet og hvis der er, er det så små grønne mænd? Her kommer en liste med fantastiske bøger om rummet og hvordan et møde med rummets væsner måske kan forløbe. Og hvis du ikke allerede ved det, så er det faktisk 50 år siden at det første menneske kom til månen!

Huleplaneten Convix
Af David Mars
Science fiction om drengene Nano og Auros, som opdager deres Space Fighters-superkræfter, efter deres forældre kidnappes af de onde soldater fra Black Kingdom. Læs begge bøger i Spacefighters-serien. For 9-12 år.

Exit Jorden
Af Lars Bøgeholt Pedersen
Drengen Mark lever i et fremtidssamfund, hvor verden er oversvømmet og hærget af pirater. Men da hans far beslutter, at de skal flytte til Mars, er Mark faktisk helst fri. Læs også de andre i serien om Kampen om Mars. For 10-13 år.

Charlie og den store glas elevator
Af Roald Dahl
Sammen med Willy Wonka befinder Charlie og hans familie sig i den store glaselevator. De går som de første ombord i Rum Hotel "USA", og det bliver starten på en række usædvanlige begivenheder. Læs også den første bog om Charlie og chokoladefabrikken. For 11-13 år.

Lærkelyset: en nervepirrende fortælling om et ukueligt mod i de fjerneste egne af det ydre rum
Af Philip Reeve
I en alternativ verden, der er en blanding af 1800-tallet og en fremtidsverden bor Art og hans søster Myrtle i et gammelt hus, der er i kredsløb om Månen. Snart bliver huset invaderet af de hvide rumedderkopper. Det lykkes børnene at flygte, og nu er det vildeste rumeventyr i gang. For 12-14 år.

Spacey og rumrejsen
Af Michael Jensen
Ingen tror på, at Spacey har haft besøg af et rumvæsen. Heldigvis kommer den grønne, tykke dreng igen og inviterer hele familien med på rumrejse. Læs de andre bøger i serien om Spacey. For 8-10 år.

Spaceteam15 – blind passager
Af Jacob Oliver Krarup
Will og Amalie går på astronautskole. De bliver ved et uheld sendt ud med en rumfærge. Sammen med kaptajnen må de nu gennemføre en mission i rummet. Men er de dygtige nok til at nå tilbage til jorden? For 9-13 år.

Azur – kaptajnernes planet
Af Jon Bing
Benji får et gådefuldt budskab fra sin afdøde far og stikker af fra sin skole for at jagte sporet. Over ham svæver et biblioteksskib, som forsøger at få kontakt til en planet der har forbudt bøger. Læs også de andre bøger i Alexandria-serien. For 12-15 år.

Da Leif invaderede Jorden
Af Andreas Nederland
Leif er et rumvæsen, og han er ikke  helt så uhyggelig som han burde være. I panik beslutter han sig for at invadere Jorden. Læs og anden del i serien om rumvæsnet Leif. For 9-12 år.

Rejsen til Månen
Af Jules Verne
Barbicane er chef for kanon-klubben. Han har store og vilde planer. Han får lavet en kæmpe kanon, og med den vil han skyde en kapsel med tre mænd op til månen. For alle.