Yoga for børn
Yoga for børn

9 go'e om yoga for børn

23.11.18
Yoga kender de fleste til, men vidste du at der findes bøger om yoga for børn? Her kan du finde inspiration til spændende titler med yoga, hvis I har lyst til at forsøge jer med det.

Hokus pokus filiyoga: remser og små yogaforløb
Af Lotte Salling & Emmamaria Vincentz, 2017
Billedbog, der giver anvisning på 29 yogaøvelser. Hver øvelse er ledsaget af illustrationer, en lille remse og en anvisning på, hvordan øvelsen udføres. Henvender sig til de 5-10 årige.

Nelsons yogabog : en gør-det-sammen-bog med 24 yogalege til børn og voksne med eventyrlyst (Skal skaffes hjem via Bibliotek.dk)
Af Leen Demeulenaere & Laura van Bouchout, 2017
Sammen med Bedstefar tager Nelson og hans søskende på en spændende yogarejse, hvor hver ny destination byder på nye oplevelser - og yogaøvelser. 24 yogalege der lader barnet mærke og træne sin krop og desuden giver forældre anledning til at komme med ned på gulvet. Henver sig til de 3-8 årige.

Søhesten Silles magiske solhilsen
Af Michael Chissick, 2016
Billedbog. Søhesten Sille lærer havdyr med forskellige problemer at lave yogaøvelsen "solhilsen" så de får det bedre. Med vejledning til de voksne og er ellers henvendt til børn i alderen 3-11 år.

Min far er en kringle: yoga for børn og deres voksne
Af Baron Baptiste, 2007
Børnevenlige yogaøvelser hvor instruktionerne bindes sammen af en lille fortælling som viser yogaens forbindelse til vores hverdag. Øvelserne er blandt andre: træet, hunden, fisken, ploven og kringlen. Henvendt til børn fra 3 år.

Lyt til løven: yogaremser for børn
Af Lotte Salling & Emmamaria Vincentz, 2015
40 yogaøvelser for de allermindste. Med remser, som er tilknyttet de enkelte øvelser. Alle øvelser er illustreret og har tip til yogalærer/forældre om hvordan de bedst læres. Henvendt til børn i alderen 3-7 år.

Godnat yoga: en godnathistorie fortalt gennem yogastillinger
Af Mariam Gates, 2016
Billedbog. Solen er ved at gå ned, fuglene flyver hjem til træerne og stjernerne skinner klart, mens månen står op. Afslut dagen med godnathistorie og yogaøvelser for de yngste i alderen 3-5 år.

Yogabørn
Af Fearne Cotton, 2018
Billedbog. Yogabørnene laver hver især en yogaøvelse i løbet af dagen. Sara går f.eks. i bro, Emma står som træet og Benjamin som hunden.
Henvendt til børn i alderen 2-4 år.

Babar's yoga for elephants (Skal skaffes hjem via Bibliotek.dk)
Af Laurent de Brunhoff, 2002
Elefanten Babar demonstrerer yogaøvelser trin for trin og viser, hvordan han og Celeste bruger øvelserne til at slappe af, når de er på rejse rundt om i verden. Henvendt til børn fra 7 år.

Dyreyoga
Af Christiane Engel, 2017
Billedbog med enkle yogaøvelser for børn, der tager udgangspunkt i dyr og andet fra naturen som børnene kender. Gab som en løve, skyd ryg som en tiger eller gør dig stiv som en planke, så du ligner en krokodille. Henvendt til de 4-6 årige.