Warszawa-pagtens plan for angreb på Sjælland

Bøger om den kolde krig

Få overblik over nogle af bibliotekets bøger om Den kolde krig.

Den kolde krig
Af: John Lewis Gaddis, 2008 (91.94)
Om den kolde krig, og hvad der skete fra 1945 til Berlinmurens fald. Besvarer spørgsmål som: hvorfor de allierede fra 2. verdenskrig blev fjender og delte verden med et jerntæppe? Hvorfor brød Koreakrigen ud, og hvordan håndterede Kennedy og Chrustjev Cuba-krisen?

Krigen bliver kold
Af: Mette Iversen, 2017 (91.94)
Efter 2. verdenskrig er alle enige om, at noget lignende aldrig må ske igen. Ikke desto mindre bliver kloden efter få år kastet ud i endnu en opslidende konflikt. Denne gang er krigen kold. Læs om: Stormagterne slås i Korea via stedfortrædere, russiske kampvogne ruller ind i Ungarn og verden er på randen af atomkrig.

Berlin og den kolde krig : set med danske øjne
Af: Thomas Wegener Friis og Peer Henrik Hansen 2015 (94.42)
Denne bog fortæller om den kolde krigs udvikling, om Berlins rivende udvikling og om forskellige danskeres besøg i den delte by. Bogens forfattere har begge forsket i den kolde krigs historie og har skrevet en række bøger om emnet siden 1990'erne. 

Danmark under den kolde krig: småstat mellem supermagter
Af: Michael Boas Pedersen, 2007 (96.72)
Forfatteren gennemgår hele koldkrigsperioden i dansk og international optik og trækker tråden helt op til de dramatiske år, der fulgte Murens fald. Den søger således at forklare, hvorledes Danmarks situation igen forandrede sig, da den bipolære verdensorden udskiftedes med en ny unipolær.

Den kolde krigs billeder
Af: Søren Hein Rasmussen, 2009 (96.72)
Om hvordan den kolde krig tog sig ud i den danske populærpresse 1945-1962. Når forholdet mellem øst og vest var spændt blev eksempelvis russiske kvinder beskrevet som grimme og positive historier om rumrejser og raketteknologi fyldte meget.

Ulve, får og vogtere : Den kolde krig i Danmark 1945-1991, bind 1-2
Af: Bent Jensen, 2014 (96.72)
Forfatteren skildrer, hvordan Danmark under Den Kolde Krig stod mellem et kulturelt, politisk og økonomisk tilhørsforhold til Vesten på den ene side og frygten for den geografisk nærliggende totalitære supermagt på den anden.

Den kolde krig og Danmark : Gads leksikon
2011 (96.72)
Alfabetisk ordnede artikler der sætter fokus på alle de sider af dansk samfundsliv, som blev præget af den kolde krig: fra det politiske system over arbejderbevægelsen, erhvervsliv og handel til forsvars-, sikkerheds- og udenrigspolitik, individuelle og institutionelle aktører, velfærdsstaten og hverdagslivet m.m.

Danmark i den kolde krig: De afgørende beslutninger
Af: Ole Retsbo, 2008 (96.72)
Journalistisk debatfremstilling om de afgørende toppolitiske beslutninger mht. Danmark og den kolde krig med kommentarer af Mogens Lykketoft, Niels Helveg Petersen og Uffe Ellemann-Jensen
.

Manden der reddede verden: En beretning fra den kolde krig
Af: Øjvind Kyrø, 2013 (97.932)
Om begivenhederne i 1983 på den sovjetiske varslingsstation Serpukhov-15 hvor der kom gentagne alarmer om et amerikansk atomangreb og om obersten Stanislav Petrov der bevidst undlod at reagere. En handling der siden viste sig at have reddet verden fra atomragnarok.​