Margie Orford : Fars pige

Af Anonym (ikke efterprøvet)
13.03.15
Anbefaling: Hvis du som undertegnede godt vil have lidt ikke-skandinavisk kolorit på dine krimier, kan du prøve denne, som foregår i Sydafrika

Anbefalet af Preben Erck
 

Hvis du som undertegnede godt vil have lidt ikke-skandinavisk kolorit på dine krimier, kan du prøve denne, som foregår i Sydafrika.

Her er bortførelse af små piger temaet og da en datter til en kommisær bliver kidnappet, og han efterfølgende selv bliver mistænkt for at stå bag bortførelsen, ruller historien.

Livet i Sydafrika er barsk, og bortførelsen af børn er nærmest en forventet begivenhed, korruptionen spiller en stor rolle og også her er russerne er på vej ind på det kriminelle marked.

Her er fortællende beskrivelser af et land, hvor den sociale dagsorden sætter vores problemer i relief, og samtidig tankevækkende, hvordan Holland, som tidligere koloniherrer, stadig må have deres historiske arvegods at bokse med.

Dette er den hidtil eneste på dansk af forfatteren, men hvis du vil have mere af samme skuffe, kan du læse sydafrikaneren Deon Meyers bøger 5 bøger, som varmt kan anbefales.