Ulrik Langen

Om dette arrangement

Lokalitet
Kongegården i Korsør
Algade 25 A
4220 Korsør
Danmark
Tid
19:00 - 22:00
Pris
250 Kr
For voksne

Magt, oplysningstid og liflige toner

21.09.17
Kom med på en rejse tilbage i tiden. En tid fyldt med overdådige rokokokjoler, parykker og dekadence, men også en tid hvor filosofi og naturvidenskab udvidede menneskets viden om verden. Tiden, hvor man begyndte at sætte spørgsmålstegn ved århundreders gamle forestillinger og tænkte på nye og anderledes måder. Velkommen til en aften i oplysningstidens tegn.

Ulrik Langen, der er historiker, tager os med helt tæt på oplysningstidens Danmark med udgangspunkt i Christian VII’s dramatiske tid på tronen. Christian var en plaget sjæl, og det gjorde det muligt for hans tyske livlæge Johann Friedrich Struensee både at lægge an på dronningen og regere i kongens sted. Struensee var oplysningsmand, og ønskede at modernisere og demokratisere landet, bl.a. ved at åbne for samfundsdebatten og indføre ytrings- og pressefrihed.

Aftenen byder også på en stor musikalsk oplevelse, når fire musikere fra verdens ældste eksisterende orkester, Det Kongelige Kapel, spiller ”tidens toner” – nemlig udvalgte værker af Bach, Mozart og Beethoven. Bliv ført tilbage til en tidsperiode, hvor mange af de helt store komponister skrev smukke værker, der den dag i dag stadig hører til publikums yndlinge.

Arrangementet er lavet i samarbejde med AOF, LOF og FOF og er en del af den landsdækkende kampagne ‘Historier om Danmark’.

Billetpris 250 kroner inklusive et glas vin.