Om dette arrangement

Tid
16:30 - 17:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Target

Livestream: Tarmens tabuer

Problematisk afføring er typisk ikke det første emne, der bliver bragt op, når dagens begivenheder skal vendes rundt om spisebordet, eller når man har sin tante og onkel til bords til familiefesten. Det er vel det, man kunne kalde et grænseoverskridende samtaleemne. Men tabuiseringen af emnet har heldigvis ikke smittet af på forskningen.

De seneste år har forskningen nemlig i stigende grad understreget vigtigheden af en sund og velfungerende tarm, og emnet er med tiden blevet mindre tabubelagt. Irritabel tyktarm, sund tarmflora og især mikrobiomer er ligefrem blevet sexet at tale om i forskningens verden, hvis du spørger Lotte Fynne, der er speciallæge og forsker i mave-tarm-lidelser ved Regionshospitalet i Silkeborg. 

Til denne livestream taler Lotte Fynne om alt det, vi synes er svært at tale om, når vi taler om tarmen, og giver et indblik i dens komplekse fysiologi. Og så har hun selvfølgelig også et godt råd eller to til at holde tarmen sund.

Det bliver et oplæg på 45 minutter efterfulgt af 15 minutters spørgsmål. Livestreamingen modereres af Noa Kjærsgaard Hansen. 

Foredraget er en del af Folkeuniversitets række med livestreams. 

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.