Om dette arrangement

Tid
16:30 - 17:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Target

Livestream: Fra broderfolk til væbnet krig

Ruslands invasion af nabolandet Ukraine har kastet Europa ud i kontinentets største væbnede konflikt siden Anden Verdenskrig.

Rusland og Kreml har deres egen fortælling, ikke blot om konflikten, men også om, hvad Rusland skal, kan og bør være, og hvor landets grænser burde trækkes. Derfor styrker mange af de tidligere sovjetrepublikker og især de, der ligger i grænselandet mellem Rusland og den vestlige verden, deres nationale fortællinger. Men hvilket fundament hviler disse fortællinger på, og hvorfor har de ledt til væbnet krig mellem broderfolk?

Frederik Tillitz, prisvindende journalist, fotograf og forfatter bl.a. til bogen ’Russerne kommer’, dykker i denne livestream, gennem fortællinger fra helt almindelige mennesker, ned i årsagerne til og konsekvenserne af de konstante spændinger, som gennemsyrer forholdet mellem Rusland, Ukraine og andre dele af grænselandet.

Det bliver et oplæg på 45 minutter efterfulgt af 15 minutters spørgsmål. Livestreamingen modereres af Noa Kjærsgaard Hansen. 

Foredraget er en del af Folkeuniversitets række med livestreams. 

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.