Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Der er lukket for tilmelding

Kom til filmpremiere på Skælskør Bibliotek

Den nye danske film DREAMING MURAKAMI har premiere mandag d. 19. marts klokken 19:00. Visningen er en del af biblioteksfestivalen DOX:DIREKTE.

Premierebegivenheden transmitteres live fra en fuld Dronningesal på Det Kongelige Bibliotek med en kort introduktion. Efter filmvisningen stilles der om til live debat fra Dronningesalen i Den Sorte Diamant med instruktør Nitesh Anjaan og filmens hovedperson, oversætter Mette Holm, i samtale med Politikens Murakami-kyndige film- og litteraturanmelder Kim Skotte.

DOX:DIREKTE er en del af danske CPH:DOX, der har vokset sig til en af verdens største dokumentarfilmfestivaler.

DREAMING MURAKAMI er instrueret af stortalentet Nitesh Anjaan, og er  ligesom hans første film Med verden imellem os - produceret af det flere gange Oscar-nominerede danske filmselskab Final Cut for Real.

Synopsis

Da Mette Holm går i gang med at oversætte den japanske forfatter Haruki Murakamis debutroman Kaze no uta kike (Hør vinden synge), dukker en to meter høj frø op på en undergrundsstation i Tokyo. Frøen følger efter Mette fast besluttet på at engagere hende i kampen mod den gigantiske Orm, som langsomt er ved at vågne fra en dyb søvn og gøre sig klar til at ødelægge verden med had.

Det er mere end 20 år siden, at Mette Holm første gang læste en roman af Haruki Murakami. Den japanske forfatter havde endnu ikke opnået litterær stjernestatus, og dengang havde Holm ingen idé om, hvordan hans bøger senere ville komme til at forme hendes eget liv og verdenssyn. 

Siden da har Mette Holm brugt tusindvis af timer på at oversætte Murakamis fortællinger til hans danske læsere. Fortællinger, der fortsat tryllebinder og udfordrer millioner af dedikerede læsere verden over. Mens Mette Holm jagter den perfekte sætning til at afspejle Murakamis særegne stil, begynder grænserne mellem forestilling og virkelighed at flyde sammen. Og den enorme frø kæmper for ikke at blive opslugt af Orms mørke.