Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 Kr

HistorieCaféen om Frømandskorpsets første dusin

HistorieCaféen - Tæt på de lokale fortællinger I samarbejde med Slagelse Museum – en del af Museum Vestsjælland - og Lokalarkiverne inviterer Slagelse Biblioteker og Borgerservice dig til et helt nyt koncept - en række HistorieCafé-aftener, hvor vi vil gå i dybden med lokale fortællinger i hyggelige og uformelle rammer. Foruden inspirerende viden fra lokale ildsjæle og historienørder, har du selv muligheden for at afprøve din historieviden i den medrivende historie-quiz ”QUIZTORY”, som vil være et fast indslag alle aftener.

I SOMMEREN 1957 slap en gruppe unge mænd gennem nåleøjet til Danmarks første eliteenhed, valgt ud til intensiv træning på en forfalden feriekoloni ved Isefjorden. Foran dem ventede det hårdeste år i deres liv. Med stroppeture i åbent hav, iskolde dyk, nærkamp med næverne og guerillatræning – prøvelse på prøvelse, dag og nat, til de svageste faldt fra, og de hårdeste stod tilbage: De mænd, der var »frøer«. Frømandskorpsets første dusin.
 
FRØMÆND er en fortælling om de sejeste soldater, Danmark havde under den kolde krig. Gennem samtaler med tre af de første frømænd og adgang til et unikt og hidtil upubliceret billedmateriale tegner historiker Peer Henrik Hansen et levende portræt af Frømandskorpset, som det blev til, og som det var tænkt: Som en lille, hærdet kommandostyrke, trænet til hemmelige infiltrationer på den dystre side af Jerntæppet.
 
PEER HENRIK HANSEN (f. 1972) er ph.d. i koldkrigs- og efterretnings- historie og har siden 1998 beskæftiget sig indgående med den kolde krig. Foruden sit arbejde som leder af Langelands Museum og Koldkrigsmuseum Langelandsfort er han  forfatter til en lang række bøger om den kolde krig, heriblandt om Cubakrisen 1962, Berlin i Murens tid, efterretningstjenesternes hemmelige virke og meget andet.
 

Pris
50