Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
30 kr.
Bestil billet(ter)

Har demokratiet en fremtid?

”Vi bruger ofte ”demokrati” som et hurraord, man kan hæfte på samfund og styreformer, der er som vores. Men demokrati stiller krav, og skal vi forstå demokratiets historie, er vi nødt til at starte med at finde ud af, hvad det egentlig er, vi taler om.”

Sådan lyder det i Asser Amdisens bog ”Nu vi taler om demokrati” fra 2018, hvor han sender danskernes forståelse og behandling af demokratiet til tælling. Ifølge Asser Amdisen har danskerne i de seneste generationer behandlet demokratiet som en selvfølgelighed og forsømt de borgerpligter, som det nu kræver at bevare det sunde og stærke demokrati. 

Asser Amdisen, der er en eminent fortæller, giver os en hurtig, grundig og letforståelig gennemgang af demokratiets historie fra det gamle Grækenland via vores første grundlov i 1849 og frem til vores valgdeltagelse anno 2019. Asser vil lægge op til debat undervejs og opfriske vores forhold til demokratiet, vores pligter og vores forståelse af hvad det egentlig betyder at kunne kalde sig for en god demokratisk borger. 

Billetter koster 30 kr. inklusive kaffe og te. Studerende er gratis ved fremvisning af studiekort.