Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 Kr
Lokalitet
Markedspladsen
Target

Fra folkeminder til fodboldsange

Du har sikkert fået fortalt historier og eventyr på knæet af din bedstemor eller bedstefar? Sådan har man nemlig gjort i mange hundrede år, for i gamle dage var det sådan, man gav historierne videre fra generation til generation.

*** Grundet et øget smittetryk i Slagelse Kommune aflyses dette foredrag desværre. Vi håber meget at kunne gentage foredraget til foråret 2021, så følg med på vores hjemmeside for opdateringer.

 

Mange af historierne kender vi i dag, fordi man begyndte at skrive dem ned, så fremtidige generationer kunne få glæde af dem. Det kunne være alt lige fra folkeviser, festtraditioner eller gammel overtro. Samfundet har ændret sig meget siden, men kulturforskere samler i dag stadig ind på livet løs af vandrehistorier, gruppenormer, kærlighedsidealer og selv fodboldsange! Historierne er ikke blot underholdende, fascinerende og til tider frække, men de giver også en indsigt i almindelige menneskers liv og tankegange i gamle dage og frem til i dag. Folkeminderne fortæller om hvem vi er som mennesker og det samfund, der er baggrunden for det Danmark, som vi kender i dag.

Hør arkivar og folkemindesamler Lene Vinther Andersen fortælle om vores alle sammens folkeminder. Hun fortæller bl.a. om den vestlige verdens største folkemindesamler, nemlig danskeren Evald Tang Kristensen, hvis betydning for den danske folkemindekultur har været enorm. Hun trækker tråde op til i dag, hvor vores hverdag og dagliglivets kulturhistorie stadig indsamles til gavn for kommende generationer.

Billetter koster 50 kr. og er inklusive en hyggelig kop kaffe/the. Tilmeld dig på www.slagelsebib.dk