Mathias Hammer
Mathias Hammer

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
50 Kr
Bibliotek
Target

Foredrag: Mathias Hammer om Niels W. Gade og kunstens guldalder

Kom til en spændende aften i musikkens tegn, når Mathias Hammer, som mange vil genkende fra bl.a. DR’s klassiske musikquiz, kommer på besøg for at fortælle om Niels W. Gade, der igennem mere end fyrre år, var den dominerende skikkelse i dansk musikliv.

Guldalderen i dansk kunst og åndsliv har givet os et overflødighedshorn af mesterværker fra tidens store personligheder: N.F.S. Grundtvig, H.C. Andersen, B.S. Ingemann, Bertel Thorvaldsen, C.W. Eckersberg, H.C. Ørsted, J.P.E. Hartmann, Niels. W. Gade og mange flere. Men Guldalderen var mere end stor kunst: Det var også en dramatisk tid i Danmarks historie, med storhed, fald, krige, nationalisme og den spæde indførelse af demokrati.

Udgangspunktet for fortællingen er den store danske guldalderkomponist Niels W. Gade, der fik større musikalsk betydning end nogen anden dansker har haft. Det er historien om et menneske med store ambitioner og magtbegær, om trangen til at skabe et nordisk tonesprog, og om Danmark i en tid præget af nationalisme, krig og fremskridt. En saftig biografi med store følelser: kærlighed, magtbegær og mindreværdskomplekser. 

Billetter koster 50 kroner og 25 kroner for medlemmer af Biblioteksklubben.

Forbehold:
Arrangementer afholdes efter gældende corona-restriktioner.

Der er tilmelding til alle arrangementer.

Skulle aflysninger blive uomgængelige, refunderes billetprisen i den forbindelse.