Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Target

Foredrag: Digitale børn og deres forældre

Dit barns sociale liv foregår i dag i langt højere grad online end da du selv var ung. TikTok, Snapchat og spiluniverserne er helt naturlige udvidelser af børns viden og kommunikation. Sociale medier og spil tilbyder fantastiske muligheder for samvær, underholdning, viden og leg. Men også konflikter, tvivlsomme kontakter og krænkelser.

Det er svært at forberede sine børn på en digital barndom og ungdom, som man ikke selv har haft. Men det er vigtigt, at børn bliver støttet i deres færd på nettet, så det bliver trygt og sikkert. 

I aftenens foredrag tager Jonas Ravn fra Center for Digital Pædagokik (CfDP) os med på tur gennem børn og unges netvaner. For hvordan er det at vokse op i en tid, hvor dét at være på Snapchat og have en smartphone er lige så essentielt som at spise morgenmad? En tid, hvor det digitale liv hele tiden udvikler sig? Hvordan er man en god forælder til digitale børn? Hvad skal vi egentlig tage hensyn til, og hvad giver sig selv? Er vi selv gode rollemodeller? Og hvad siger børnene egentlig selv om forældrenes måde at håndtere det digitale på?

Hvad tager du med dig hjem?
Indsigt i børnenes brug af sociale medier og spil
Et tydeligere billede af din rolle som digital forælder
Gode råd ift. skærmtid og tidsforbrug af spil og sociale medier
Viden og dialogredskaber til at tage snakken om det digitale liv med dit barn.

Jonas Ravn er seniorrådgiver og foredragsholder om børn og unges digitale liv. Jonas har en kandidatgrad i medievidenskab, med speciale i unges mediebrug, og han har arbejdet i CfDP’s oplægstjeneste siden 2007. Her snakker han bl.a. med elever på mange forskellige klassetrin om digital dannelse og netetik, så de lærer at færdes sikkert og trygt på nettet. Jonas holder også oplæg til forældre og fagpersoner om unges færden i digitale fællesskaber.

Hvad er Center for Digital Pædagogik?
I Center for Digital Pædagogik har vi siden 2007 arbejdet med netetik og de pædagogiske udfordringer og muligheder, som de nye medier stadig bringer. Med baggrund i mange års skolebesøg og CfDPs digitalpædagogiske projekter fortæller vi levende om børns liv med nettet og mobiltelefonen. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål og debattere undervejs.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.