Om dette arrangement

Lokalitet
Korsør Kulturhus
Skolegade 1
4220 Korsør
Danmark
Tid
18:00 - 22:30
Pris
100 Kr
Bestil billet(ter)
For voksne

'Du forsvinder' – Film og foredrag med Christian Jungersen

03.05.18
Hjernen er involveret i alt, hvad vi foretager os. De forskellige områder i hjernen varetager forskellige funktioner. Så hvad sker der, når sygdommen rammer hjernen og vores identitet? Hvordan påvirker det os selv og menneskerne tæt på os?

Få et rørende indblik i en fortælling om mennesket og hjernen, når forfatter Christian Jungersen fortæller om sin roman ”Du forsvinder”. Kom bagom tilblivelsen af romanen, hør om de mange tanker og personlige oplevelser forbundet med den og lyt til udvalgte passager. Undervejs i sit foredrag sætter Christian Jungersen samtidig fokus på en række centrale omdrejningspunkter i romanen, herunder filosofiske spørgsmål om menneskets frie vilje, kærligheden, skyld og ansvar og tro og utro.

Forfatter Christian Jungersen fortæller om grænser og menneskets frie vilje. Christian Jungersen overskrider grænsen for, hvem han selv er, for at kunne skrive bøger.  

Med blot tre udgivelser på 10 år er Christian Jungersen ikke ligefrem landets mest produktive forfatter. Selv har han udtalt, at han skriver i et tempo, som andre forfattere nok vil opfatte som en skriveblokering. Men det er ikke uden grund, at han også er blevet kaldt forfatteren, der er værd at vente på.

”Det tager meget lang tid for mig at skrive bøger, som på den ene side har en plot-fremdrift og samtidig er skrevet inde fra et menneske, som ikke er mig. For at det kan lade sig gøre, skal jeg rent følelsesmæssigt og intellektuelt nærmest blive et andet menneske i et stykke tid,” har han sagt i et interview til Berlingske.

Han modtog Statens Kunstfonds arbejdslegat i 2000 for debuten ’Krat’ som den første debutant i 20 år, og gennembrudsromanen ’Undtagelsen’ betragtes i dag som lidt af en nyklassiker. Romanen er udkommet i 18 forskellige lande og modtog både P2 Romanprisen og De Gyldne Laurbær tilbage i 2004.

Jungersen har skrevet romanen fra kvinden Mias perspektiv og har derfor også selv arbejdet med at blive en anden person. Det kendetegner i det hele taget hans arbejdsproces at træde ud af sig selv og ind i en anden karakter.

Kom og hør om bogens tilblivelse – både på papiret og på det mentale plan - som optakt til filmen

Efterfølgende viser vi filmatiseringen af bogen med Trine Dyrholm og Nikolaj Lie Kaas hovedrollerne.

At blive et andet menneske
’Du Forsvinder’ handler om en person, der bliver en anden. Kvinden Mia oplever langsomt, at hendes mands personlighed ændrer sig på grund af en hjernesvulst. Da han anklages for bedrageri, opstår en række spørgsmål om menneskets fri vilje: Var det ham der begik forbrydelsen eller kemien i hans hjerne? Og hvornår er vi ansvarlige for vores handlinger? Ligesom romanen handler den om et ægtepar, hvor manden bliver personlighedsforandret efter en hjernetumor. Da han desuden anklages for bedrageri, stilles der en række spørgsmål: Var det ham selv, der begik forbrydelsen, eller var det kemien i hans hjerne? Og hvordan kan vi så være ansvarlige for vores handlinger?

Billetter á 100 kr. inkl. en let anretning og popcorn kan købes fra 5. februar. Der vil være mulighed for at købe drikkevarer.

Læg mærke til, at arrangementet er et helaftensarrangement.

Du kan læse mere om emnet på Hjernetumorforeningens hjemmeside og læse 'håndbog for patienter med hjernetumor'.

Peter Schønau Fog, Peter Schønau Fog, Laust Trier Mørk: Du forsvinder
Reservér
  • Dvd

Du forsvinder

Af Peter Schønau Fog, Peter Schønau Fog, Laust Trier Mørk (2017)
Læs mere
Christian Jungersen: Du forsvinder : roman
Reservér
  • Bog

Du forsvinder : roman

Af Christian Jungersen (2012)
Læs mere
Christian Jungersen: Krat : roman
Reservér
  • Bog

Krat : roman

Af Christian Jungersen (2005)
Læs mere
Christian Jungersen: Undtagelsen : roman
Reservér
  • Bog

Undtagelsen : roman

Af Christian Jungersen (2008)
Læs mere
Britta Helbek: Kære Henning : en fortælling om det levede liv med senhjerneskade og som pårørende
Reservér
  • Bog

Kære Henning : en fortælling om det levede liv med senhjerneskade og som pårørende

Af Britta Helbek (2017)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Råstyrke : da livet slog en #tumorkolbøtte

Af Michelle Hviid (2015)
Læs mere