Om dette arrangement

Tid
14:00 - 16:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Danmark
For voksne

Biblio Bio - Eftermiddagsfilm

18.10.17
Den tredje onsdag i hver måned vises der eftermiddagsfilm kl. 14.00. Se eller gense film, der ikke længere er at finde på biografernes repertoire. Denne eftermiddag byder på et klassisk britisk hverdagsdrama af mesterinstruktøren Mike Leigh

Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men den kan måske gættes på nedenstående teaser, der kommer på hjemmesiden ca. 7 dage før filmen vises – og hvis ikke, så oplyses titlen på biblioteket.

Teaser
Forår, sommer, efterår, vinter. Familie og venskab. Kærlighed og varme. Glæde og sorg. Håb og fortvivlelse. At være sammen. At være ensom. Fødsel. Død. Tiden går… Den britiske mesterinstruktør Mike Leigh følger årstiderne igennem et år i ægteparret Tom og Gerris liv. Deres lykke sammen gør, at deres venner og kolleger drages til dem. Tom og Gerri er bare rare at være sammen med.

Mary er Gerris ensomme kollega, sidst i fyrrerne, og til en middag med Tom og Gerri drikker hun sig meget fuld, tydeligvis plaget af sit ikke-eksisterende kærlighedsliv. Da Mary senere besøger Tom og Gerri igen, bliver hun overbevist om, at deres søn, den 30-årige ugifte Joe, er en potentiel mage. Derfor bliver Mary skuffet, da Joe ved en senere lejlighed kan præsentere dem alle for sin nye kæreste Katie.

Another Year handler om kærlighed og familie, samt den følelsesmæssige næring, som vi ikke altid får nok af.

På rollelisten finder man en række rutinerede britiske skuespillere som Jim Broadbent, Ruth Sheen og Lesley Manville. Alle kendte ansigter fra forskellige tv-serier og spillefilm.

Den 74-årige instruktør Mike Leigh har en lang og glorværdig karriere med en produktion på over 20 tv- og spillefilm bag sig. 7 Oscars nomineringer og over 70 internationale filmpriser. I Danmark er han mest kendt for film som ”Hemmelighed og løgne” (1986), ”Vera Drakes hemmelighed” (2004), ”Another Year” (2010) og den Oscar-nominerede ”Mr. Turner” fra 2014.

Instruktør Mike Leigh, England 2010, spilletid ca. 125 minutter

Tilmelding
Du tilmelder dig på tilmeldingsbjælken til højre fra 1. august.

Film derhjemme
Kan du ikke vente til det bliver tid til at se film på bibliotekerne, så er der altid mulighed for at streame film via Filmstriben og bibliotekerne har også mange film til udlån.

Filmene vises i samrbejde med Ældresagens lokalkomite.