Om dette arrangement

Tid
14:00 - 16:00
Pris
Gratis

Biblio Bio

Biblio Bio viser film om eftermiddagen kl. 14.00 den fjerde torsdag i måneden. I samarbejde med Ældre Sagen i Slagelse viser vi film der appellerer til det brede publikum.

Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men den kan måske gættes på nedenstående teaser – og hvis ikke, så oplyses titlen på biblioteket.
Arrangementet er gratis - men husk tilmelding.

Dansk drama om 1. Verdenskrig

April måneds eftermiddagsfilm er bygget over Karsten Skovs historiske roman Knacker fra 2013. Den fortæller om et glemt kapitel i Danmarkshistorie, nemlig om de omkring 35.000 fra det nuværende danske Sønderjylland – heraf ca. 26.000 dansksindede, der deltog i 1. verdenskrig på tyskernes side. Dengang var Sønderjylland var en del af Det Tyske Kejserrige. Over 5.000 sønderjyder faldt i tysk tjeneste og omkring 4.000 vendte tilbage som krigsinvalider.
Soldaten Esben deserterer fra krigen for at blive forenet med sin elskede kone Kirstine og deres søn Karl efter 3 år på vestfronten. Men alt er ændret i hans fravær. Den charmerende tyske officer Gerhard bejler kraftigt til Kirstines hjerte og rollen som familiefar. Esben må sætte alt ind for overlevelse, kærligheden og for at redde familien.

Filmen er instrueret af spillefilmsdebutanten Kasper Torsting og i bærende roller ses Sebastian Jessen, Rosalinde Mynster, Thure Lindhardt, Natalie Madueño, Ulrich Thomsen og Game of Thrones-stjernen Tom Wlaschiha.

Filmen havde gallapremiere 11. november 2018 i Sønderborg som markering for afslutningen af 1. Verdenskrig.
Karsten Skovs roman Knacker kan naturligvis lånes på biblioteket. Vil du vide mere om de sønderjyder der deltog i den store krig i den tyske hær, kan historikeren Claus Bundgård Christensens anmelderroste fagbog fra 2009 Danskere på Vestfronten, 1914-1918 på det varmeste anbefales.

Instruktør Kasper Torsting
Danmark, Tyskland, Tjekkiet 2018
Spilletid 135 minutter

Film derhjemme
Kan du ikke vente til det bliver tid til at se film på bibliotekerne, så er der altid mulighed for at streame film via Filmstriben og bibliotekerne har også mange film til udlån.