Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Target

Biblio Bio 19

Den første torsdag i hver måned vises der film kl. 19.00. Repertoiret er kunstneriske film, film fra eksotiske filmlande, nye såvel som gamle klassikere og film der ikke tidligere er har været vist i den lokale biograf.

Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men den kan måske gættes på nedenstående teaser – og hvis ikke, så oplyses titlen på biblioteket.
Arrangementet er gratis - men husk tilmelding.

Biblio Bio viser Guldbjørnsvinder fra 1989.

Auschwitz-dag den 27. januar er Danmarks minde- og mærkedag for ofre for Holocaust og andre folkedrab. I den forbindelse viser Biblio Bio onsdag 5. februar et retssalsdrama om dette emne.
Ann Talbot, spillet af Jessica Lange, har klaret sig godt. Selvom hun er barn af ungarske indvandrere har hun etableret sig som en dygtig advokat i Chicago.
Men hendes trygge verden begynder at vakle, da hendes far, spillet af Armin Mueller-Stahl, bliver anklaget for en grusom krigsforbrydelse, som han skulle have været indblandet i under 2. Verdenskrig i Ungarn. Overbevist om faderens uskyld, vælger Ann som advokat at forsvare sin far i retten.
Processen forløber godt, men under efterforskningen af sagen støder Ann på flere modstridende beviser. Er hendes far virkelig så uskyldig som hun håber?

Filmen er baseret på den ungarskfødte manuskriptforfatter Joe Eszterhas’ egne erindringer som barn af efterkrigstidens Ungarn. Hollywood-stjerner som Jessica Lange og Armin Mueller-Stahl leverer fremragende præstationer i dette spændende retssalsdrama.

Filmen vandt hovedprisen Guldbjørnen ved Berlin Filmfestival 1990 og Jessica Lange modtog en Oscar-nominering for bedste kvindelig hovedrolle som datteren Ann Talbot.

For 75 år siden den 27. januar 1945 befriede sovjetiske tropper udryddelseslejren Auschwitz, der i perioden 1941-45 var åsted for mishandling og drab på mere end én million mennesker. Den brutale historie har gjort Auschwitz til et centralt symbol på de lidelser, som totalitære regimer gennem tiden har udsat mennesker for – og det er på den baggrund, at Danmark samt en lang række andre lande og FN markerer den 27. januar under navnet Auschwitz-dag.

I de fleste lande bruges dagen til at mindes Holocaust, folkedrabet på mellem fem og seks millioner jøder, men flere lande breder dette fokus ud, så mindedagen også inddrager andre folkedrab.

NB Grundet andre arrangementer på biblioteket er datoen ændret fra 6. februar til 5 februar.

Instruktør Costa-Gavras
USA, 1989
Spilletid ca. 120 minutter