Biblio Bio - Bibliotekets filmcaféer

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target

Biblio Bio 19

Biblio Bio 19 vises kl. 19.00 den første torsdag i måneden. Repertoiret er kunstneriske film, film fra eksotiske filmlande, nye såvel som gamle klassikere og film der ikke tidligere er har været vist i den lokale biograf. I december vises en prisbelønnet film fra Kosovo

Hvilken film, der spilles, kan ses på biblioteket senest en uge før forestillingen.

Månedens film:
Kosovo, efter krigene i det tidligere Jugoslavien. Fahrijes mand er forsvundet under krigen og samtidig med sorgen kæmper familien med at få økonomien til at hænge sammen. Hun stabler et lille landbrug på benene, men i det stærkt konservative og patriarkalske lokalmiljø bliver der set ned på hendes ambitioner om at forsørge sig selv og sine børn. Sammen med andre af byens efterladte kvinder tager Fahrije kampen op mod lokal samfundets fordømmelse.

Årets sidste 19-forestilling er en medrivende historie om én kvindes desperate, men utrættelige kamp mod systemet, om sorg, sammenhold og retten til at skabe sit eget liv - tilmed baseret på en virkelig Kosovo-kvindes liv.

Indstillet til Oscars 2022 for Bedste Internationale Film. Vinder af 21 prisen verden over og nomineret til utallige andre.

Instruktør Blerta Basholli. Kosovo, 2021. Spilletid ca. 80 minutter.

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding.