Biblio Bio - Bibliotekets filmcaféer

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target

Biblio Bio 19

Biblio Bio 19 vises kl. 19.00 den første torsdag i måneden. Repertoiret er kunstneriske film, film fra eksotiske filmlande, nye såvel som gamle klassikere og film der ikke tidligere er har været vist i den lokale biograf. Oktobermåned byder på en barsk, fransk film.

Hvilken film, der spilles, kan ses på biblioteket senest en uge før forestillingen - men du kan også finde en lille teaser herunder. 

Oktobers film:
Filmen fortæller den rystende historie om den unge studerende Anne, som bliver gravid i 1960’ernes konservative Frankrig, hvor et barn betyder udelukkelse fra uddannelsen og hvor abort er ulovligt.

At fortælle sine forældre om graviditeten er utænkeligt, men Anne har heller ikke noget ønske om at få et barn. Hun har livet for sig.

Filmen vandt den prestigefyldte hovedpris, Guldløven, under Venedig Film Festivalen i 2021.

Filmen er baseret på den franske stjerneforfatter Annie Ernauxs biografiske roman fra 2000. Med over 20 års forsinkelse er den nu kommet i en dansk oversættelse til stor begejstring for en samlet dansk presse. Således skrev Litteratursiden.dk i forbindelse den danske udgivelse "Den burde faktisk udkomme hvert 10.-15. år, så hver generation på ny får et indblik i dette vigtige emne (...) Ernaux skriver smukt og medrivende om dette svære emne og formår netop at universalisere sine egne oplevelser til skrift - og stor kunst."

Bogen kan lånes på biblioteket. [Klik på linket] https://www.slagelsebib.dk/ting/object/870970-basis%3A61395032

Instruktør Audrey Diwan. Frankrig 2021. Spilletid ca. 100 minutter.

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding.