Om dette arrangement

Tid
14:00 - 16:00
Pris
Gratis
Target

Biblio Bio 14

Biblio Bio viser film om eftermiddagen kl. 14.00 den fjerde torsdag i måneden. I samarbejde med Ældre Sagen i Slagelse viser vi film der appellerer til det brede publikum.

Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men den kan måske gættes på nedenstående teaser – og hvis ikke, så oplyses titlen på biblioteket.

Biblio Bio viser ny engelsk feel-good film om glæden ved at synge i kor

For kvinderne på en militærbase i England føles tiden lang og bekymringerne store, når mændene er udstationerede. Blandt dem er den afmålte Kate (Kristin Scott Thomas) og den sprudlende Lisa (Sharon Hogan), som tager initiativ til at lave en fællesaktivitet. Broderi og bogklub skydes hurtigt

ned, men ideen om et sangkor vækker begejstring. Kate elsker flerstemmig sang i et klassisk repertoire, men Lisa vil hellere have fuldt skrald pa popnumre, som alle kan synge med på. Så da der pludselig er bud efter koret fra London med tilbud om at synge i Royal Albert Hall, gælder det om at lægge uenighederne bag sig og finde en fælles melodi.

Filmen er en opløftende og rørende film om venskab og sammenhold, baseret på en sand historie og er instrueret af Oscarnominerede, Peter Cattaneo, som stod bag Det’ bare mænd (The Full Monty), tidligere vist i Biblio Bio.

Historien bag filmen:

Military Wives Choirs er et netværk med over 70 kor tilknyttet de britiske militærbaser rundt om i verden. Det første kor blev startet i 2009 af to kvinder, der havde ægtemænd, som var udsendt til Afghanistan.  Korlederne fik ideen om at kontakte tv-programmet The Choir - et populær BBC program, hvor amatører introduceres til korsang. I 2011 fik sæson 4 af The Choir premiere, som fokuserede pa militær hustruerne og som sluttede af med at koret sang ved mindekoncerten for de faldne soldater i Royal Albert Hall.

 

Instruktør Peter Cattaneo

Storbritannien, 2019

Spilletid ca. 110 minutter

Arrangementet er gratis, men på grund af coronavirus/COVID-19 kræves tilmelding.