Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 Kr
Target

AFLYST! Grænseland - HistorieCafé Special

--- Arrangementet vil blive afholdt i foråret 2021 --- Mød Poul Duedahl, professor og forfatter til bogen Grænseland, der danner baggrund for DRs kommende TV-serie af samme navn.

Grænser skiller, veje samler. Det er et grundvilkår, som præger store dele af menneskehedens historie, for det er grænserne, der definerer stater, og vejene der samler dem og skaber mulighed for samkvem på tværs. Men få steder kommer spændingsforholdet mellem menneskeskabte skillelinjer og samfærdselsårer tydeligere til udtryk end i et grænseland – dvs. det geografiske område, der omkranser grænsen mellem to forskellige territorier, lovgivninger, retssystemer, toldområder, skatteudskrivningsdistrikter og værnepligtsordninger. Det gælder også grænselandet mellem Danmark og Tyskland.

Foredraget fortæller historien om landegrænsen mellem Danmark og Tyskland i årene fra 1840-1920. Om hvordan den fik sin nutidige form, og om alt der binder befolkningen i grænselandet sammen. Foredraget bygger på bogen Grænseland, som udgives af Danmarks Radio i foråret 2020 i forbindelse med TV-serien af samme navn og i anledning af 100-året for Genforeningen.

Arrangementet koster 50 kroner og kræver tilmelding. Der serveres Sønderjysk rugbrødslagkage, kaffe og the, som er inkluderet i billetten.

Pris
50